Primul exemplar al noii generații Corvette a fost vândut la licitație pentru 3 milioane de dolari: banii vor fi donați în scopuri caritabile

de Cornel Șocariciu
Luni, 20.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul exemplar al noii generații Chevrolet Corvette a fost scos la licitație în SUA. Sportivul cu motor central a fost cumpărat pentru 3 milioane de dolari, iar banii obținuți vor fi donați asociației non-profit Detroit Children’s Fund.

În vara anului trecut, Chevrolet prezenta noua generație Corvette. Modelul producătorului american este disponibil cu un motor V8 Small Block de 6.2 litri aspirat natural și amplasat central.

Primul exemplar al noii generații a fost scos la licitație de casa Barrett-Jackson, iar prețul final a fost de 3 milioane de dolari. Conform oficialilor, banii încasați vor merge către organizația non-profit Detroit Children’s Fund care se ocupă cu îmbunățățirea sistemului de învățământ din Detroit.

Primul exemplar Corvette C8 Stingray este echipat cu pachetul de performanță Z51 care include un sistem de frânare îmbunătățit, sistemul de evacuare sport, amortizoarele adaptive și o serie de elemente aerodinamice speciale. Motorul V8 dezvoltă 502 cai putere și 637 Nm, iar resursele acestuia sunt gestionate de o cutie automată cu opt trepte.

Pe lista dotărilor trecem și pachetul de exterior cu accesorii negre, scaunele sport GT2, aripa spate, tapițeria neagră cusută cu ață roșie, instrumentarul digital de bord și ecranul tactil central.

În trecut, casa Barrett-Jackson a organizat și licitația pentru vânzarea primului exemplar al noii generații Toyota Supra.

Sportivul nipon a fost vândut pentru suma de 2.1 milioane de dolari, iar banii obținuți au ajuns în conturile unor asociații caritabile din SUA.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru