Primele teasere cu viitorul Bentley Mulliner Bacalar: modelul va fi produs într-un număr limitat de exemplare și va fi prezentat la Geneva

Publicat miercuri, 12.02.2020 16:24 de Cornel Șocariciu

Bentley a publicat primele teasere cu viitorul Mulliner Bacalar. Viitorul model pregătit de britanici va fi fabricat manual într-un număr limitat de exemplare și va deveni noul vârf de gamă. Designul va fi influențat de liniile conceptului electric EXP 100 GT.

Mulliner, divizia de personalizare din cadrul Bentley, a publicat o imagine teaser și un scurt clip video cu viitorul Bacalar. Conform oficialilor producătorului britanic, modelul va fi fabricat manual într-un număr limitat de exemplare și va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie.

Oficialii producătorului britanic nu au oferit foarte multe detalii referitoare la viitorul Mulliner Bacalar. Reprezentanții companiei au menționat că acesta va deveni noul vârf de gamă și va avea un design inspirat de conceptul EXP 100 GT, prototip prezentat în 2019 cu ocazia centenarului Bentley.

Conceptul prezentat anul trecut a fost echipat cu un sistem electric de propulsie, însă voci apropiate companiei spun că viitorul Mulliner Bacalar va miza pe unitatea W12 de 6.0 litri, disponibilă în prezent pe modelele din portofoliul britanicilor.

Toate exemplarele Mulliner Bacalar (numărul unităților programate pentru producție încă nu a fost anunțat) vor fi personalizate în funcție de dorințele viitorilor clienți, iar Bentley va oferi cele mai bune materiale pe care le are în portofoliu.

  • alex, miercuri, 12.02.2020 16:52

    Dupa numele unor modelele Bentley si RR, parca le-au ales ca sa faca cu ochiul clientilor din Orientul mijlociu: Culinan, Mulsane, Bacalar, Bentayga. Sigur, sigur, sunt superficial, nu am cercetat de unde vine numele si gandesc in clisee dar nici nu cred ca merita sa fac vre-un efort pentru ca nu ma intereseaza in mod deosebit. #suntsuperficialcateodata

  • ', joi, 13.02.2020 08:00

    Dar Aston Martin Lagonda Taraf oare cui se adreseaza?

  • baclava, joi, 13.02.2020 15:09

    se zice ca oricat ai lustrui un rahat, tot aia ramine