Primele schițe oficiale cu Skoda Enyaq iV: SUV-ul electric va fi prezentat în data de 1 septembrie

de Paul Cosma
Miercuri, 12.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat primele schițe oficiale cu Enyaq iV, SUV-ul său electric ce va fi prezentat în data de 1 septembrie. Viitorul model va fi disponibil în cinci versiuni de motorizare cu până la 306 cai putere, în timp ce autonomia va fi de până la 500 de kilometri.

Skoda a spus anul trecut că va lansa o versiune de serie pentru conceptul Vision iV, care ulterior a primit numele Enyaq iV,

Skoda Enyaq va fi primul model al constructorului ceh care va utiliza platforma MEB a Grupului Volkswagen, iar acesta va lua forma unui SUV electric de segment mediu (D).

Cehii au publicat acum primele schițe oficiale pentru Enyaq iV, după ce recent au dezvăluit o schiță cu interiorul viitorului model. 

SUV-ul electric va avea o lungime de 4.648 mm, o lățime de 1.877 mm și o înălțime de 1.618 mm, cu un ampatament de 2.765 mm, valori foarte apropiate de cele ale SUV-ului Kodiaq.  

Skoda Enyaq iV va fi disponibil în cinci versiuni de motorizare de până la 306 cai putere și cu trei variante pentru baterie. Versiunea care oferă cea mai generoasă autonomie este Skoda Enyaq iV 80:  va avea un motor electric de 132 kW (204 CP) amplasat pe puntea spate, o baterie de 62 kWh (capacitate netă 58 kWh) și autonomie de până la 500 de kilometri (WLTP).

Indiferent de opțiune, bateria lui Enyaq iV se poate încărca în trei feluri.

Primele două sunt în curent alternativ și oferă viteze de 2.3 kW (priză clasică) sau 11 kW (wallbox casnic), în al doilea caz încărcarea având nevoie de până la 8 ore.

Clienții vor putea însă apela și la încărcare rapidă de până la 125 kW, caz în care o sesiune de la 10% la 80% durează 40 de minute. 

Producția lui Skoda Enyaq iV va începe la sfârșitul anului 2020 la uzina de la Mlada Boleslav, iar lansarea pe piața va avea loc la începutul anului 2021.

La vremea respectivă, modelul va fi disponibil într-o versiune specială "Founder’s Edition" limitată la numai 1895 de unități, care simbolizează anul în care a fost fondată Skoda.

Via Skoda

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Nu arata rau deloc!!!

    Pentru buna dezvoltare a modelelor electrificate trebuie:
    - masini care sa se vanda in serie mare, la preturi cat mai atractive;
    - masini cu autonomie cat mai mare care sa demonstreze CAPABILITATILE tehnologiei (gen TESLA Model S si LUCID Air)...

    Asteptam DIVERSIFICAREA, CONCURENTA si ....mai ales DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII de incarcare...
    7 5
  • Citez din articol: "Versiunea care oferă cea mai generoasă autonomie este Skoda Enyaq iV 80: va avea un motor electric de 132 kW (204 CP) amplasat pe puntea spate, o baterie de 62 kWh (capacitate netă 58 kWh) și autonomie de până la 500 de kilometri (WLTP)." V-ati putin incurcat in cifre dom' Paul, dupa cum ii zice chiar si numele, versiunea de top va avea o baterie cu capacitatea de ~80 kWh.
    In rest, design superb, nu stiu insa unde vor sa ajunga cu dimensiunea jantelor.. poate un 30 inch in curand? Fereasca-ma!
    6 2
  • Astia de la Skoda incep sa aiba cele mai neinspirate nume de masini:Kamiq,Kodiaq iar acum Enyaq.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru