Primele schițe cu viitorul MG Cyberster: prototip electric cu două locuri și design inspirat de clasicul MGB

Publicat marţi, 12.05.2020 12:00 de Cornel Șocariciu

MG pregătește lansarea unui nou concept electric. Constructorul deținut de chinezii de la SAIC va expune în scurt timp noul Cyberster, un prototip electric cu design inspirat de clasicul MGB.

MG a publicat primele schițe oficiale cu viitorul concept Cyberster. Confrom producătorului deținut în prezent de chinezii de la SAIC, prototipul va fi expus în scurt timp și promite un design inspirat de clasicul MGB.

Noul concept a fost desenat de studiourile din Marea Britanie și Shanghai și va miza exclusiv pe un sistem electric de propulsie. În spiritul vechilor modele MG, prototipul dezvoltat sub coordonarea SAIC va avea doar două locuri și propune o caroserie cu plafon retractabil.

În ultimii ani, MG s-a adresat segmentelor aflate în creștere, însă zvonurile cu privire la dezvoltarea unei sportive au apărat în 2017 odată cu prezentarea conceptului E-Motion Coupe.

Prototipul expus în Shanghai era echipat cu două motoare electrice și putea accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde. În acel moment, oficialii MG au anunțat că până la finalul anului 2021, E-Motion Coupe va sta la baza unui model de serie.