Primele informații despre Seat Arona facelift: SUV-ul ar putea rămâne fără motorizări diesel

de Daniel Popescu, Foto: Seat
Marti, 04.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat Arona va primi un facelift în cursul anului viitor. SUV-ul va rămâne fără motorizări diesel după eliminarea din gamă a unității TDI de 1.6 litri și 95 de cai putere, potrivit unor informații neoficiale.

SEAT a introdus pe piață modelul Arona la jumătatea anului 2017, iar în prezent pregătește un facelift care va fi disponibil cel mai probabil în cursul anului viitor.

Seat nu a oferit detalii despre noutățile planificate, însă publicația spaniolă Motor.es susține că a intrat în posesia unor informații despre modificările pregătite.

Astfel, Seat Arona facelift ar urma să nu mai fie disponibil cu motorizări diesel. În prezent, Arona poate fi comandat împreună cu motorul diesel TDI de 1.6 litri și 95 de cai putere, însă acesta urmează să fie scos din ofertă.

În plus, sursa citată susține că unitatea nu va mai fi disponibilă nici pe actualul Arona începând din 1 octombrie. În schimb, Arona facelift ar urma să primească o versiune CNG (gaz natural comprimat), așa cum s-a întâmplat cu numeroase alte modele din Grupul Volkswagen, inclusiv Skoda Octavia.

Din punct de vedere al designului, Arona facelift ar urma să preia o serie de elemente vizuale de la Ateca, care a primit recent un facelift, în special în privința grilei frontale.

De asemenea, semnătura farurilor va fi modificată, în timp ce poziționarea proiectoarelor de ceață va fi schimbată.

La interior, inginerii spanioli nu vor introduce modificări majore, însă sursa citată menționează o extindere a gamei de sisteme de asistență.

În prezent, pe piața din România, prețurile pentru Seat Arona încep de la aproximativ 15.500 de euro pentru motorizarea pe benzină TSI de un litru și 95 de cai putere, în timp ce varianta diesel TDI de 1.6 litri și 95 de cai putere are un preț de pornire de aproape 18.500 de euro.

Via Motor.es, L'Argus

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Noi, în Europa, abia timid scăpăm de diesel şi în China maşinile electrice se pot cumpăra la ordinea zilei !

    https://youtu.be/rCNjDTiq4Rc

    Emisiunea Fully Charge China (au şi Fully Charge UK şi Fully Charge US) prezintă maşinile electrice din China care unele se pot cumpăra azi, altele foarte curând - gen întro lună, două !!!
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru