Primele indicii despre piața auto din Europa în timpul pandemiei: înmatriculările au scăzut cu 30% în Olanda în primele trei săptămâni ale lunii martie

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 24.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Înmatriculările de mașini noi au scăzut în Olanda cu 30% în primele trei săptămâni ale lunii martie, ca urmare a pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Piața auto europeană va înregistra în declin puternic în următoarea perioadă ca urmare a pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2, care a determinat cele mai multe țări de pe Bătrânul Continent să impună restricții de circulație și să închidă aproape orice afacere neesențială.

O primă imagine despre impactul real al pandemiei asupra pieței auto vine din Olanda, pe baza unor date oficiale raportate de autorități și a estimărilor realizate de banca ING.

Astfel, în primele trei săptămâni ale lunii martie, înmatriculările de mașini noi au scăzut în Olanda cu aproximativ 30% comparativ cu perioada similară a anului trecut. În plus, cifrele sunt încă decente ca urmare a comenzilor provenite din partea persoanelor juridice.

"Înmatriculările au scăzut cu circa 30% în primele trei săptămâni din martie. Contractele de leasing către companii, care acoperă două treimi din înmatriculări în Olanda, oferă încă o oarecare stabilitate pe termen scurt", menționează economiștii de la ING.

Olanda este una dintre puținele țări europene care nu au adoptat măsuri dure pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, astfel că cel mai probabil înmatriculările din țări precum Italia, Spania sau Franța vor înregistra scăderi și mai pronunțate.

De altfel, o comparație mai bună poate fi făcută cu China, acolo unde înmatriculările s-au prăbușit cu 80% în februarie, lună în care statul asiatic a fost în carantină.

Via Auto Week

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru