Primele imagini cu Hyundai Santa Fe facelift: design îmbunătățit, platformă nouă și versiune plug-in hybrid

Publicat miercuri, 03.06.2020 10:53 de Daniel Popescu, Foto: Hyundai

Hyundai a publicat primele imagini cu Santa Fe facelift, care primește îmbunătățiri de design, sistem de infotainment de 10.25 inch și o platformă nouă care permite introducerea unei versiuni plug-in hybrid.

La numai doi ani de la prezentarea oficială a noii generații și la mai puțin de un an și jumătate de la disponibilitatea acesteia pe piața din România, Hyundai Santa Fe a primit un facelift cu o serie de noutăți majore.

Constructorul sud-coreean a implementat o serie de schimbări inclusiv la designul exterior prin grila mai lată și un o estetică mai dinamică.

Farurile duble au de asemenea un design proaspăt și beneficiază de lumini de zi LED în forma literei T. Modificările continuă și în partea din spate, acolo unde SUV-ul de segment mediu primește o bară luminoasă pentru semnătura stopurilor.

De asemenea, Santa Fe este primul model Hyundai care primește opțional noul pachet Luxury Package, care include jante de 20 inch cu design special și bare de protecție față și spate mai coborâte.

Noutățile majore continuă și la interior, întrucât acesta este "învelit" în materiale fine la atingere. Sistemul de infotainment are un ecran touch cu diagonala de 10.25 inch care este acompaniat de un instrumentar digital de bord de 12.3 inch.

Consola centrală a fost redesenată, iar SUV-ul include și un selector fizic Terrain Mode pentru a schimba rapid între diversele moduri de condus.

Chiar dacă este vorba despre un facelift, Hyundai Santa Fe a primit acum și o platformă complet nouă care îmbunătățește performanțele, ușurință de utilizare, consumul de carburant și siguranța.

Platforma permite introducerea unei game complet noi de motorizări, printre care se numără și versiuni micro-hibrid și plug-in hybrid.

Ambele versiuni vor avea la bază un nou motor pe benzină numit Smartstream, care a fost deja anunțat de partenerii de la Kia la sfârșitul lunii mai pentru Rio facelift. Din păcate, Hyundai nu oferă pentru moment niciun fel de detalii suplimentare despre gama de motorizări și nici despre sistemele de asistență integrate.

Hyundai Santa Fe facelift va fi disponibil la vânzare pe piața europeană începând din luna septembrie.

Via Hyundai

 • netam-nissan, miercuri, 03.06.2020 11:01

  as zice design inrautatit dar daca tot e moda grilelor de dinozaur... sa fie primit.

 • cos, miercuri, 03.06.2020 11:04

  The horror!!

 • Octavian, miercuri, 03.06.2020 13:09

  "design imbunatatit" ? Ati fi putut spune design "nou", sau "modificat" sau altceva. Ori astia nu mai au idei ori eu sunt defect. Skodele s-au uratit, BMW-ul ala Seria 4 Coupe pe care l-ati prezentat azi e hidos si as mai putea continua.

 • joe, miercuri, 03.06.2020 16:46

  Probabil la pret de X5,GLE,,dupa politica Hyunday,,KIA”

 • aha, miercuri, 03.06.2020 20:47

  Partea frontala e de-a dreptul jenanta...

 • Edrany, miercuri, 03.06.2020 21:53

  Pe cat de reusit mi se pare spatele pe atat de hidoasa e fata. Zici ca sunt masini diferite

 • Moldovean, joi, 04.06.2020 08:48

  Nu e prima dată când Hyundai actualizează un model așa repede. A mai schimbat generații și după 5 ani doar. Dacă nu și mai puțin.

 • olteanu, joi, 04.06.2020 12:17

  Frumos, imi place cum au copiat coltii de la Peugeot.

 • zagado26, joi, 04.06.2020 22:58

  @olteanu - Sau "Ciocanul lui Thor" de la Volvo pe care l-au pus în poziţie verticală!