Prima schiță oficială cu interiorul viitorului Skoda Enyaq iV: SUV-ul electric va avea ecran central de 13 inch și head-up display cu realitate augmentată

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 29.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat prima schiță oficială cu interiorul viitorului Enyaq iV. SUV-ul electric va fi prezentat în 1 septembrie și va fi disponibil cu un instrumentar digital de bord, un ecran central de 13 inch și un head-up display cu realitate augmentată.

Skoda continuă campania de promovare a noului Enyaq iV. De această dată, producătorul ceh a publicat prima schiță cu interiorul viitorului SUV electric.

Conform oficialilor Skoda, noul Enyaq iV va fi echipat cu un instrumentar digital de bord și cu un ecran central cu o diagonală de 13 inch. Totodată, clienții vor putea opta și pentru un head-up display cu realitate augmentată (tehnologie pe care Cupra ar urma să o introducă și pe el-Born, iar Mercedes-Benz pe noul Clasa S).

O parte dintre elementele interioare vor fi preluate de pe actuala generație Octavia, însă cehii păstrează o parte din structura prezentată în urmă cu un an pe conceptul Vision iV.

Mai mult decât atât, conform reprezentanților companiei, clienții vor putea comanda și o tapițerie fabricată parțial din sticle de plastic reciclate. Aceeași soluție a fost aleasă și de Audi pentru noua generație A3. În același timp, oficialii Skoda spun că multe dintre elementele de interior sunt realizate prin procese care au la bază conceptul de dezvoltare durabilă.

Odată cu Enyaq iV, Skoda ar urma să introducă și un nou concept în ceea ce privește liniile de echipare și pachetele disponibile opțional.

Oficialii producătorului ceh anunță că atmosfera de la interiorul lui Enyaq iV "va fi una asemănătoare cu cea a unui lounge".

Cehii menționează că pasagerii vor avea suficient spațiu, în timp ce portbagajul va oferi 585 de litri.

O serie de informații referitoare la Enyaq iV au fost comunicate de Skoda și la începutul acestui an. SUV-ul electric va fi disponibil în cinci versiuni de motorizare, iar pachetul de acumulatori va putea fi comandat în trei variante. Versiunea de bază se numește Enyaq iV 50 și propune un motor de 148 CP și o baterie de 55 kWh (autonomie de 340 de kilometri). A doua variantă poartă numele de Enyaq iV 60 și va fi echipată cu un motor de 180 CP, iar autonomia anunțată de cehi ar urma să ajungă la 390 de kilometri. Enyaq iV 80 va fi versiunea cu cea mai bună autonomie: 500 de kilometri.

În gama cehilor vor exista și două variante echipate cu două motoare electrice: Enyaq iV 80X (265 CP și autonomie de 460 de kilometri) și Enyaq iV RS (306 CP și autonomie de 460 de kilometri).

Noul SUV electric dezvoltat de Skoda va fi prezentat în 1 septembrie în cadrul unui eveniment care va avea loc în Praga. 

Comentarii (4)

  • ACE - Craiova
    iV 80 sau 80X sunt chiar OK

    Sa vedem si preturile!!!
    9 2
  • Conduci sau te uiti pe ecrane,,cautand ”functii”? Parca la butonarea telefonului se ia permisul,,
    5 5
  • andrei
    ai lane assist si front assist standard, deci nu iti fa griji nu din cauza ca umblai pe ecran faci accident. si ai comenzi pe volan pt tot ce iti trebuie. nu ai de ce sa tot umbli in televizorul ala toata ziua. plus comenzi vocale.
    oricum trendul asta e, cam adio butoane.
    3 2
  • Mai exista producatori care mai pastreaza si butoanele.
    Eu mereu o sa-i apreciez. Ecranul se demodeaza, butonul e etern :))
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru