Prima imagine teaser cu viitorul Apex AP-0: hypercar-ul electric va fi prezentat la Geneva

Publicat vineri, 14.02.2020 10:23 de Cornel Șocariciu

Apex, unul dintre producătorii britanici care se ocupă de dezvoltarea modelelor sport, va expune la Geneva noul AP-0. Hypercar-ul electric va avea o masă totală de doar 1.200 de kilograme și va concura cu Lotus Evija, Pininfarina Battista și Rimac C_Two.

Apex, producătorul britanic de modele sport, a publicat prima imagine teaser cu viitorul AP-0. Conform oficialilor companiei, hypercar-ul electric va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care își deschide porțile la începutul lunii martie.

Deși reprezentanții Apex nu au oferit foarte multe detalii despre noul hypercar, aceștia au menționat că AP-0 a fost proiectat de o echipă condusă de designerul Guy Colbourne. În trecut, acesta a făcut parte din departamentele de design din cadrul BMW, Opel și Daewoo.

Viitorul AP-0 va miza pe o structură din fibră de carbon, iar masa totală a acestuia va fi de doar 1.200 de kilograme (Rimac C_Two are o masă totală de 1.900 de kilograme).

Oficialii Apex au menționat că hypercar-ul AP-0 va fi capabil să ofere "accelerații extrem de rapide" și un comportament dinamic de top. Pentru moment, reprezentanții companiei britanice nu au anunțat dacă noul hypercar va fi unul dedicat exclusiv circuitului sau dacă va fi omologat și pentru drumurile publice. Totodată, Apex nu oferă informații nici despre puterea sistemului electric și nici despre capacitatea bateriilor. 

  • someone, vineri, 14.02.2020 12:14

    masina electrica la 1200 kg? impresionant

  • fan skoda, vineri, 14.02.2020 12:22

    Oricat de simplist ai incerca sa faci masina si interiorul, si oricat de usoare ar fi materialele, cu un motor electric este aproape imposibil de facut la o masina o greutate ata de mica cu baterii. Este foarte putin probabil, iar daca ar fi probabil atunci masina ar trebui sa fie un buggy foarte mic cu o baterie foarte mica.