Președintele Lexus: “Vânzările de SUV-uri vor continua să crească în următorii 5 ani, dar apoi clienții vor dori ceva nou”

de Paul Cosma
Miercuri, 19.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de SUV-uri vor înregistra creșteri în următorii 5 ani, însă după această perioadă clienții își vor dori “ceva nou”, susține președintele Lexus, Koji Sato. La ora actuală, SUV-urile reprezintă 65% din vânzările Lexus la nivel global, cu o cotă de 80% în Europa.

În 2019, Lexus a vândut către clienți un total de 765.330 de mașini, în creștere cu 10% față de 2018 și a înregistrat un nou record la acest capitol. Vânzările Lexus au fost puternic susținute de SUV-urile UX și RX.

Noul președinte Lexus, inginerul Koji Sato, care a preluat mandatul în luna ianuarie, susține că SUV-urile reprezintă circa 65% din vânzările constructorului la nivel global.

“Cel mai mare volum este în SUA, acolo unde SUV-urile au 60-70% din total. Cota din Europa este la 80%, iar în China jumătate dintre modelele vândute sunt SUV-uri,” a spus oficialul Lexus.

Potrivit acestuia, vânzările de SUV-uri vor continua să crească în următorii 5 ani, însă, după aceea, clienții vor dori ceva nou. “Trebuie să fim pregătiți pentru altceva în afară de SUV-uri peste 10 ani din acest moment, a spus Sato.

Via Automotive News

Comentarii (12)

  • inexorabil
    “Ceva nou” (insinuat în mecanismele lor psihologice), recte să devină incapabili, din cauza experimentelor oculte de tip războiul nevăzut (cu şanse totale de succes datorită efectului “pozitiv”, ca stimul aplicat, al repetiţiei mediatice dinadins exacerbate), să mai vrea ceva anume (indiferent CE), astfel încât să admită, în mod reflex, doar “dreptul legal” (plus corect politic) al “experţilor” de a alege pentru dânşii – bineînţeles, cum nu se poate mai “potrivit”, adică “perfect adecvat în noul context economic şi tehnologic”.
    7 11
  • fan skoda
    Domnule Inexorabil, parca suntem frati !

    Eu iubesc foarte mult marca Skoda dumneata iubesti foarte mult marca Opel pentru ca sunt cele mai bune masini din lume !!! Am putea forma o echipa foarte tare pe acest forum. Nu uita sa-mi trimiti parola de la cont.
    4 9
  • inexorabil
    Numai o clipă, “fratele” meu. Care dintre cei doi eşti: @fan sau @pseudo-fan? În acest moment, îmi vine imposibil să vă disting…Datorită unui minim instinct, m-ar tenta să bifez a doua variantă, fiindcă niciun om cu capul pe umeri nu mi-ar pretinde să-i ofer parola unui cont şi încă în manieră publică! Eu glumeam; cine a luat faza aceea în serios?!

    Cât despre a doua ta frază, are dreptate şi…A-ha: ambiguă…Care maşini sunt “cele mai bune din lume” : Škoda şi Opel sau numai Opel? Din ograda cehilor m-ar interesa doar Superb, mai ales că mi s-ar preta antropometric. In extenso şi în opinia mea, Segmentul D propune un “podium” imbatabil: Insignia-Mondeo-Superb. Studiindu-le pe toate trei laolaltă (la SAB 2019), am relatat deja că senzaţia ambivalentă (fizic şi psihic) am trăit-o la maximum de potenţial doar în “ghermană” (cât încă mai poate fi considerată din ţara lui Goethe), dar, bineînţeles, celelalte două se încadrează la capitolul “soluţii de rezervă”.

    Acum “pe bune” : doar voi doi (cel real şi cel fals) trebuie să tranşaţi disputa voastră – nimeni nu-şi va asuma rolul de arbitru (şi mi se pare normal să n-o facă).

    PS. Hopa, ce infamie! Acum realizez: la un articol despre “asiatice” (başca “premium”), noi ne dăm în stambă cu “euroamericane” :D
    5 7
  • ...nu doar la un articol despre asiatice. In general...
    6 3
  • suv-urile nu sunt masini. nu ai stabilitate, nu ai portbagaj. o sa se convinga lumea in timp de ele
    8 9
  • fan skoda
    Un SUV de la Skoda face orice SUV de la concurenta fiind cel mai bun din lume plus stabilitate si un portbagaj foarte mare
    0 11
  • Anonim
    Apoi vor dori camioane ca sunt mai sus cocotati si mai sigure nu mai vorbim de borduri ca pe alea le spulbera .
    5 1
  • fan skoda
    De fapt uun SUV de la skoda face orice alta masina ca sunt cele mai bune punct.
    2 2
  • Mai intai s-a inventat Skoda si apoi roata, punct!
    5 0
  • Mai tarziu in istorie, Troia a fost invadata nu de un cal Troian, ci de o Skoda Superb unde au intrat toti invadatorii.
    6 0
  • Coincidenta sau nu, pe vremea romanilor, se zice ca Iliescu s-ar fi pensionat dintr-o uzina Skoda.
    5 1
  • Adrian
    @Nelu
    Cred ca ai vrut sa scrii despre Petrov ca s-a pensionat, nu ?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru