Presa franceză: șeful Seat, Luca de Meo, este favorit să devină noul CEO de la Renault

Publicat duminică, 17.11.2019 11:04 de Paul Cosma

Șeful Seat, italianul Luca de Meo, este principalul favorit să devină noul CEO de la Renault, conform informațiilor apărute în două publicații franceze. Pe lista favoriților pentru același post se mai află și Didier Leroy, “numărul doi” din Toyota.

Renault se află în căutarea unui CEO permanent, iar guvernul francez a spus că, în acest caz, “experiența în redresarea unei companii este mai importantă decât naționalitatea”.

În acest context, presa franceză a speculat pe marginea potențialilor candidați pentru această poziție.

Principalul favorit să devină noul CEO de la Renault este italianul Luca de Meo, șeful Seat, potrivit informațiilor apărute în Le Figaro și Les Echos, care citează surse apropiate de situație.

Pe lista favoriților se mai află și francezul Didier Leroy, “numărul doi” din Toyota. Atât de Meo, cât și Leroy au respins informațiile, spunând că nu acordă atenție acestor zvonuri și că se concentrează pe munca lor de la Seat, respectiv Toyota.

Un alt favorit ar fi și Patrick Koller, CEO-ul Faurecia, însă compania franceză a refuzat să comenteze informațiile neoficiale.

Nu trebuie exclusă din discuție nici Clotilde Delbos, actualul CEO interimar Renault, care ar fi aplicat pentru a rămâne în funcție pentru un mandat întreg, conform informațiilor Reuters.

Executivul francez, ce deține 15% din acțiunile Renault, are un rol decisiv în numirea noului CEO de la Renault. Surse guvernamentale au spus recent că noul CEO va fi, cel mai probabil, o persoană din afara companiei și un “non-francez”.

Via Automotive News