Presa franceză: șeful Renault, Thierry Bollore, ar putea fi demis pe fondul relației tensionate cu Nissan

de Paul Cosma
Miercuri, 09.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Thierry Bollore, CEO-ul Renault, este în pericol să fie demis în contextul relației tensionate cu Nissan, potrivit informațiilor apărute în două publicații franceze. Bollore este văzut drept un protejat al lui Carlos Ghosn, fostul șef de la Renault și Nissan, fapt ce i-ar deranja pe japonezi.

Presa franceză susține că șeful Renault ar putea fi înlăturat din funcție în curând. Două publicații scriu că viitorul lui Thierry Bollore la Renault este incert, pe fondul relației tensionate cu partenerii de la Nissan.

Președintele Renault, Jean-Dominique Senard, ar urma să ceară board-ului găsirea unui succesor pentru Bollore, potrivit unor surse citate de Le Figaro. Acesta ar putea fi un punct pe agenda unei întâlniri programate în data de 18 octombrie.

Bollore este văzut drept un protejat al lui Carlos Ghosn, fostul șef Renault-Nissan, arestat anul trecut în Japonia pentru mai multe nereguli financiare pe care le-a negat. Bollore și-a manifestat atunci sprijinul pentru Ghosn, fapt ce i-ar fi deranjat pe oficialii Nissan.

Potrivit Les Echos, Nissan are puțină încredere în Bollore, iar relația acestuia cu președintele Renault, actual membru în board-ul niponilor, este doar una cordială.

Thierry Bollore este CEO-ul Renault din luna ianuarie, atunci când Jean-Dominique Senard a devenit președintele constructorului francez.

Via Automotive News

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru