Presa britanică: Aston Martin renunță la planurile de producție pentru Rapide E, primul său model electric

Publicat vineri, 10.01.2020 13:00 de Paul Cosma

Aston Martin a renunțat la planurile de producție pentru Rapide E, primul său model electric, potrivit informațiilor apărute în presa britanică. Proiectul Rapide E ar urma să devină punct de plecare în dezvoltarea viitoarelor modele electrificate de la Aston Martin.

În aprilie 2019, Aston Martin a prezentat primul său model electric la salonul de la Shanghai. Noul Rapide E promitea două motoare electrice cu 610 cai putere și un cuplu de 950 Nm. Autonomia era estimată la peste 320 de kilometri, producția lui Rapide E urmând să fie limitată la 155 de exemplare.

Viitorul lui Rapide E este unul incert, potrivit unor surse citate de presa britanică, acestea spunând că primul model electric de la Aston Martin nu va mai intra în producție.

În schimb, proiectul Rapide E ar urma să fie folosit în dezvoltarea viitoarelor modele electrificate din gama producătorului din Gaydon.

Aston Martin pare să se concentreze pe lansarea primului SUV DBX, modelul fiind văzut drept “colacul de salvare” al companiei, în contextul unui an 2019 ce a fost descris de CEO-ul Andy Palmer drept “foarte dezamăgitor”.

Via Autocar