PREMIERA: Iata noul Aston Martin Rapide, calaul lui Panamera!

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.09.2009
Aston Martin a dezvaluit la Frankfurt adversarul sau pentru Porsche Panamera. Se numeste Rapide si dispune de 470 de cai putere si 600 de Nm.

Editia cu numarul 63 a Salonului Auto de la Frankfurt nu aduce vesti bune pentru Panamera. Un nou sedan coupe de lux patrunde in segment si promite o abordare mult mai curajoasa si mai atractiva in materie de design. Este vorba despre replica celor de la Aston Martin pentru modelele Gran Turismo, botezata Rapide.

Coupe-ul cu patru usi al britanicilor, anticipat inca din 2006 de un concept prezentat la Detroit, vede lumina zilei dupa ce a fost indelung spionat si anticipat de prelucrari digitale.

Propulsat de un motor V12, de 6.0 litri, construit manual, Aston Martin Rapide ofera 470 de cai putere, disponibili la 6000 de turatii, si un cuplu motor de 600 de Nm la 5000 de rpm. Resursele sunt gestionate cu ajutorul unei cutii automate Touchtronic 2, cu sase rapoarte si posibilitatea de a schimba treptele si manual prin intermediul padelelor din magneziu, pozitionate in spatele volanului.

Dimensiunile generoase ii permit sedanului sa transporte pana la patru pasageri, in conditii de confort deplin.

In plus, portbagajul cu o capacitate normala de 301 litri poate deveni foarte incapator doar prin apasarea unui buton, care rabateaza bancheta spate si ofera 750 de litri.

La interior, pasagerii vor fi tratati cu materiale fine, scaune individuale imbracate in piele si cusute manual, un sistem de aer conditionat individual pentru toate cele patru locuri si un sistem multimedia de origine Bang & Olufsen. Nu puteau lipsi nici cele doua DVD-uri inglobate in scaunele fata.

Comentarii (15)

  • Amuzant
    Amuzant cum reclama din header pare neavenita in contextul acestui articol. Ma intreb daca cei de la Porsche Romania vor protesta, daca vor observa. :)
    4 0
  • Decimus4u
    Slabuta masina.
    La 6000 Cm V12, puteau sa-i mai puna caluti.....
    2 3
  • Robert
    Calaul lui Panamera ?
    Dimensiuni generoase ? Din testul efectuat in avanpremiera de cei de la Autocar a iesit in evidenta spatiul foarte mic rezervat pasagerilor din spate . Care este atunci menirea acestei masini , fiind evident ca atat ca tinuta de drum cat si ca spatiu interior Porsche Panamera da clasa acestui Aston Martin . Rapide nu este altceva decat un Aston Martin DB 9 cu 4 usi .
    5 4
  • rapide
    cam putini cai din 6 litri
    3 1
  • catalinB
    titlu
    Mai potrivit era semnul intrebarii decat al exlamarii... ca nu stie nimeni acum care va avea ma imult succes.
    1 0
  • Andrei.P
    470 de cai din 6.0 nu e chiar asa putin, e la limita dintre un motor relaxat si unul fortat. O masina de lux cum este Rapide trebuie sa mentina un echilibru intre sport si lux.
    2 1
  • TZENU BMW
    Andrei.P
    Find un aston martin lumea se asteapta sa fie masina adevarata pana si bmw cu noul 760Li din 6000 cilindree a scot macar 544 de cai si tot nu e masina sport ca este masina de lux si scoate un timp 0-100 in 4,6 sec . Mai ai cevga de adaugat????
    4 2
  • pai se putea sa nu vina unul cu bmw? TZENU BMW tin sa te anunt ca noul 760 are un V12 twin-turbo si nu aspirat asa cum este cel de pe Rapide. Apoi mai este nevoie sa iti amintesc ca 760 E65/E66 avea V12 aspirat de 6.0 litri si aproximativ 450 cai??
    0 2
  • TZENU BMW
    pt aaaaaa
    pai da frate da E65/66 era de prin 2002/2003 si acum suntem aproape 2010 deci este o durata relativ mare in care industria auto este tot timpu in pas cu tehnologia.
    daca nu ma insel o generatie se schimba in 6sau 7 ani asa ca in 2017 si un ford focus va avea 470 de cai.
    deja are 300 ce sa mai.....
    0 4
  • john q
    Nu stiu daca e bine spus "calaul", dar este intr-adevar mai frumoasa. parerea mea. Si poate nu are cai, dar are suficient cuplu pentru o masina de senzatie.
    3 1
  • Cosmin
    CALAU, NECALAU
    PAna mera e o alungire a unei masini nu prea aratoase.
    Rapide e f eleganta, in schimb.
    1 2
  • Uitati ca maserati quattroporte e taticul tuturor acestor apariii........?
    2 1
  • Superb
    Vorbiti de cai putere de parca ar fi prajituri... sunt mai multi decati ati avut voi vreodata ocazia sa stapaniti. Masina e superba, precum toate Aston Martin-urile. Dupa mine, singura masina britanica.
    2 1
  • :))
    Cat de ciudat se ridica usile in sus cand sunt deschise... N-am mai vazut pana acuma decat la BMW Gina asa ceva. Personal nu prea-mi place.
    0 2
  • benzinaru'
    nu prea merge aston berlina...................nu suna pra bine si nici vizual nu e prea placut
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru