Polițiștii rutieri vor fi echipați cu camere video: "Vor fi eliminate abuzurile"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 23.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toți polițiștii rutieri vor fi echipați în curând cu camere video pentru ca aceștia să nu mai aibă posibilitatea să abuzeze de funcție, potrivit unui anunț al Ministerului de Interne.

Ministerul de Interne a anunțat în această săptămână că intenționează să cumpere camere video pentru fiecare polițist rutier.

Decizia a fost luată pentru a evita conflictele verbale care apar frecvent intre polițiștii rutieri și șoferi în privința încălcării regulilor de circulație.

"Vom cumpăra camere video pentru fiecare poliţist de la Rutieră, (n.r - iar acest lucru) va eradica fenomenul corupţiei la Poliţia Rutieră, va responsabiliza poliţistul în dialog cu şoferul şi, în aceaşi timp, şoferul în dialog cu poliţistul, (n.r - întrucât va exista) proba video", declarat Marcel Vela, ministrul de interne.

De asemenea, Vela anticipează că această soluție va împiedica polițiștii rutieri să comită abuzuri atunci când opresc șoferii pentru diverse sancțiuni, întrucât șoferii vor aea dreptul să solicite proba video.

"Nu o să mai  găsiţi deputaţi care înjură poliţistul şi nici poliţişti rutieri care abuzează de funcţia lor", a adăugat Vela.

Pentru moment, Ministerul de Interne nu a publicat însă niciun proiect concret pentru cumpărarea de camere video pentru polițiștii rutieri.

Prin urmare, nu este clar când vor fi cumpărate camerele video și nici regulamentul cu privire la modul în care vor putea fi utilizate de polițiștii rutieri.

Via News.ro

Comentarii (9)

  • netam-nissan
    vela tata, canta la alta masa ca nu prea le ai cu vorbitu. la acordeon am auzit ca te pricepi mai bine de la un penelist alcoolist.
    16 16
  • Buna masura trebuia mai demult dar sa se urmariteasca achizitia camerelor ca e contract gras la mii de politisti rutiera si merge un zero in coada la pretul de Alibaba.
    Altfel vin ai nostri pleaca ai nostri, fost acordeonistul Vela nu e mai breaz ca Veorica deci ce sa mai vb discutii...
    15 3
  • Scuze, sa se urmareasca - ar fi bine sa fie si un buton edit aici.
    6 2
  • Sunt singurul care cred ca e o idee buna? Cocalarii care injura politistii si apoi pornesc camera sa arate cum reactioneaza politistul au mai multe drepturi? Cocalari care circula fara numere, prinsi de politisti, pun numerele, pornesc telefonul apoi zbiara ca sunt abuzati; Cazul lui Godina care a scapat pt ca isi pornise telefonul sa inregistreze- altfel era ras de sefi pt ca s-a luat de un politician. O camera cu sonor opresc abuzurile de ambele parti. Eu Am condus in tara 15 ani(mai mult in Ardeal) si nu am intalnit politist de la rutiera sa comita abuzuri. Mai degraba invers.
    17 2
  • Zambiti , va rog!
    Sunteti la camera ascunsa...

    varianta cu politisti in actiune
    5 3
  • Clique
    Camerele vor fi active și când polițiștii încalcă multe reguli de circulație ?

    Ca de exemplu astăzi am fost depășit de un logan de la MAI civil, depășire în curbă, linie continuă, pe lângă asta vorbea la telefon.
    Să înțeleg că și acest nenea polițist era în "misiune".. interesant....
    6 1
  • Ce-mi place de român în general, nu suportă realitatea.
    Când Clique spune o realitate, fiindcă eram cu el ieri în mașină, hop sar cu dislike-uri.
    Perfecților ce NU sunteți.
    Doriți civilizație în trafic și-n societate, dar nu ziceți realitatea cum este ea de fapt.
    2 0
  • Păi ăla nu era de la circulație. Poate ăla a scăpat de sancțiune pt că nu a avut cine să-l prindă/filmeze.
    0 0
  • Am văzut și de la circulație făcând faze stupide în trafic, tot așa depășiri pe linie continuă etc. Ca să nu mai zic depășiri în curbe ce observ că a devenit o modă de ceva timp, indiferent de vârstă, indiferent că are experiență sau ca are semn de începător, ca să nu mai zic de domnii polițiști, indiferent dacă sunt sau nu de la circulație, și nu, nu arunc cu noroi în cei mai învârstă de la poliție ăia "comuniști", mai degrabă plozii ăștia proaspeți în uniforme. 20+

    Am văzut multe faze ani buni cu ăștia tinerei... să înțeleg că ei au voie să pătrundă în giratoriu fără să semnalizeze, tu dacă nu semnalizezi, imediat te trag pe dreapta..

    Geamuri fumurii din alea de nu-l vezi aproape deloc, de când pe geamurile din față a unor mașini de poliție?
    Aș putea continua lista la nesfârșit....

    Ar trebuii montate camere și în mașinile domnilor în uniformă, poate așa îi mai calmează pe unii ce se consideră "zei" și să se mai facă curățenie, fiindcă prea mulți proști sunt și în instituțiile astea, ca să nu mai zic câte neamuri băgate pe pile sunt.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru