Planul pentru startul noului sezon de Formula 1 prinde contur: prima etapă programată în Austria în 5 iulie va fi urmată de trei curse la Silverstone

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Sambata, 18.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul sezon de Formula 1 ar urma să înceapă în 5 iulie în Austria și să continue cu trei curse fără spectatori pe circuitul de la Silverstone, potrivit planului stabilit de echipe.

Reprezentanții echipelor din Formula 1 s-au reunit la sfârșitul acestei săptămâni într-o videoconferință cu proprietarii competiției pentru a discuta despre modul în care să fie alcătuit calendarul sezonului 2020.

Conform informațiilor apărute încă de la jumătatea acestei săptămâni, noul sezon ar urma să înceapă în 5 iulie pe circuitul Red Bull Ring, după ce Guvernul Austriei și-a dat acordul pentru desfășurarea cursei.

Singura condiție este ca etapa să aibă loc fără spectatori, pentru a simplifica astfel măsurile luate în contextul restricțiilor de circulație.

Noutatea este că echipele au stabilit în principiu ca sezonul să continue cu trei curse pe circuitul de la Silverstone, toate trei fără spectatori. Cele trei curse vor avea loc într-un interval de numai patru săptămâni și se vor desfășura pe două versiuni ale circuitului de la Silverstone.

Totuși, nu se va concura și în sens invers, ca urmare a cheltuielilor prea mari generate de repozitionarea barierelor de protecție.

Principalul avantaj al acestei strategii este că echipele vor minimiza puternic călătoriile, mai ales că șapte echipe au sediul în Marea Britanie. Între timp, Ferrari, Alfa Romeo și Alpha Romeo ar urma să închirieze mai multe hoteluri din apropierea circuitului timp de peste o lună.

Nu este clar când vor avea loc cele trei curse de la Silverstone, însă foarte probabil acestea vor fi programate în cursul lunii iulie, atunci când era programat inițial și Marele Premiu al Marii Britanii (19 iulie).

Via RaceFans

Comentarii (13)

  • De abia astept !
    6 2
  • Neutru
    Vise,vise cu tristeți cu bucurii,Vise,vise,bat la poarta inimii.Nu proprietarii și nici reprezentanții hotărăsc(stabilesc).Această„Tuberculoză rapidă”care acum se numește Covid19 dictează totul.Una e să vrei și alta e să poți.Noi am fi fericiți în fața televizorului,ei ar încasa drepturi de televiziune,dar persoanele din echipe care se vor îmbolnăvi ce sentimente vor avea?Nu sunt religios dar tot mi-am plâns morții aceste zile.
    2 1
  • Aveau niste hateri o expresie p'acilea: campion de carton. Sa vezi ce campion de carton iese in 2020 cu asemenea curse.
    6 0
  • daca si acum le cedeaza motoarele..
    1 0
  • Bine, o cursa e Premiul Marii Britanii...si celelalte doua a cui sunt? A Germaniei si Ungariei? Penibil...
    8 0
  • simplu
    E foarte simplu, Adela: MP al Marii Britanii, al Micii Britanii si al celei de Mijloc...
    Lasand satira la o parte, ar putea sa le numeasca MP al Angliei, al Scotiei si al Tarii Galilor. Cu Irlanda e mai complicat...
    5 0
  • Puteau si mai mult!

    PS: Fara spectatori se pot tine oriunde!
    Alte locatii?
    Spania, Franta, Germania, Belgia, Rusia, etc.
    3 0
  • Si inainte de competitie verifica toti oamenii echipelor daca sunt infectati, sau cum ?!
    4 0
  • Planul este simplu.

    Seful spargatorilor catre spargatori inainte sa sparga o banca:
    - Planul este simplu: intram si iesim.
    2 0
  • Oricum, la Silverstone asteptam dueluri spectaculoase. Ca de exemplu: https://www.youtube.com/watch?v=-KnfVFQ3f6c
    2 0
  • THE SPINNING GERMAN
    Fetel oricum se va invarti pe circuit. Cu sau fara public. Cica Ferrari i-au facut asa, in scarba, un contract pe 1 an cu un salariu de rookie. Ciacanau' nu vrea asa ca de la anul vom vedea un alt pilot acolo.
    2 3
  • @SPINNING GERMAN
    Iar latri latraule aiurea pe aici?:))))
    1 0
  • Deci asteptam toamna sa vedem curse pe un singur circuit din Anglia, fara spectatori ... Pai puteam face asta din primavara. Virusul nu pleaca nicaieri la toamna. Ramane printre noi. Cum popa si dascalul fac singuri slujba, puteam vedea inca de pe acum curse fara spectatori in tribune.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru