Piața auto franceză a revenit pe creștere în luna iunie: înmatriculările sunt pe plus cu 1%, iar Dacia a înregistrat o creștere de 8%

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 02.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Înmatriculările de mașini noi au crescut în Franța cu 1.2% în luna iunie, la aproape 234.000 de unități, în timp ce Dacia a înregistrat o creștere de peste 8%, la aproape 16.600 de unități.

Piața auto franceză a raportat în iunie prima creștere a înmatriculărilor de după luna decembrie, în contextul în care statul a lansat numeroase programe de sprijin pentru industria auto.

Creșterea bonusurilor pentru achiziționarea de mașini electrice și plug-in hybrid și lansarea unui program de tip Rabla au determinat francezii să înmatriculeze 233.820 de mașini noi, în creștere ușoară cu 1.2% comparativ cu iunie 2020.

Chiar dacă este minoră, creșterea reprezintă o gură de oxigen după scăderile de 72% din martie, 89% în aprilie și 50% în mai.

Dacia se numără printre mărcile care au raportat creșteri, după ce a înmatriculat 16.574 de unități, cu 8.1% în plus.

Pe de altă parte, piața auto franceză a fost la extreme în luna iunie. În general, mărcile premium au raportat creșteri spectaculoase, cum ar fi Mercedes-Benz (+44%) și BMW (+43%).

De asemenea, mărcile percepute în piața mai degrabă ca low-cost au înregistrat creșteri pe alocuri consistente: pe lângă Dacia, cei de la Skoda au avut o creștere de 20%, iar Seat de 1%.

În schimb, alte mărci de volum au avut scăderi pe alocuri puternice: Citroen -8.5%, Peugeot -5.7%, Opel -14%.

La nivelul primelor șase luni ale anului, francezii au înmatriculat 715.804 unități, în scădere cu 38.6% comparativ cu prima jumătate a anului trecut.

La acest capitol, Dacia continuă să aibă rezultate mai slabe decât media, cu 40.731 unități înmatriculate și o scădere de 46.7%. Totuși, în clasamentul pe modele, Dacia Sandero a urcat pe locul 5 cu 22.770 unități și o cotă de piață de 3.2%, în timp ce Dacia Duster a progresat pe poziția a 13-a cu 12.725 unități și o cotă de piață de 1.8%.

Via CCFA

Comentarii (1)

  • Wow, sincer nu ma asteptam la o astfel de veste asa curand. Sa dea domnul ! Revenirea industriei auto ar fi un semnal extrem de puternic pt. zona Euro.
    @AM : "comparativ cu iunie 2020" !!!??
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru