Peugeot și Citroen recheamă în service aproape 1.900 de unități în România: update software pentru reducerea emisiilor de oxid de azot

de Daniel Popescu
Vineri, 08.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot și Citroen au anunțat o campanie de rechemare în service în România pentru aproape 1.900 de unități, care vor primi un update software pentru a evita situația în care emisiile de oxid de azot depășesc limitele legale.

Peugeot și Citroen au anunțat în această perioadă o amplă campanie de rechemare în service pe piața din România.

Campania vizează rechemarea în service pentru 789 de unități Peugeot 208, 2008 și 301 produse în Franța și alte 1.097 de unități Citroen 3, C3 Aircross și C Elysee produse de asemenea în Franța, însă producătorii nu au menționat perioadele de producție. În total, în România vor fi recheamte 1.886 de unități.

Producătorii menționează însă că, în cazul modelelor menționate, "o calibrare necorespunzătoare a motorului ar putea antrena emisii de oxid de azot neconforme față de limitele reglementate. Aceasta campanie de rechemare se referă doar la problemă tehnică de ajustare intre particule și emisii de NOx. Aceasta nu este o defecțiune a sistemului".

Toate unitățile rechemate în service vor primi un update software, iar operațiunea va dura circa o oră.

"Operațiunea constă în descărcarea unui nou soft de control motor care va optimiza gestionarea sondei de oxigen", precizează constructorii în nota de informare trimisă Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Constructorii menționează că în România nu au fost înregistrate niciun fel de incidente în urma acestor probleme.

Chiar dacă anii de producție pentru modelele rechemate în service nu au fost menționate, ambii producători au publicat și lista completă a seriilor de șasiu pentru unitățile afectate de recall.

Proprietarii mașinilor afectate vor fi anunțați prin intermediul unor scrisori pentru a se programa la o unitate de service Peugeot, respectiv Citroen.

Via ANPC (Peugeot, Citroen)

Comentarii (1)

  • mircea badea
    mda, spui diesel si te intoxici..
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru