Peugeot confirmă că noua generație 308 va avea versiune plug-in hybrid: francezii nu exclud nici lansarea unei variante electrice

de Daniel Popescu, Foto: Peugeot
Miercuri, 25.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a confirmat că noua generație a hatchback-ului compact 308 va avea și o versiune plug-in hybrid. În plus, francezii analizează posibilitatea de a dezvolta și o variantă electrică.

Peugeot a început un amplu proces de electrificare a gamei de modele, iar următorul pe listă este reprezentat de noua generație 308, care ar putea apărea pe piața europeană în cursul anului 2020.

Hatchback-ul compact va avea inclusiv o versiune plug-in hybrid, potrivit unor declarații făcute de CEO-ul Jean-Philippe Imparato pentru publicația Automotive News. Practic, oficialii mărcii franceze confirmă informațiile apărute în presa internațională încă din vara anului trecut.

"Noua generație Peugeot 308 va fi dezvoltată pe platforma EMP2. La început va avea versiune plug-in hybrid, dar poate că mai târziu va primi și variantă electrică. Modelele noastre compacte și din segmentul D vor avea versiuni plug-in hybrid pentru că este o metodă mai ușoară de a face schimbarea de la motoare cu combustie internă la electric", explică Imperato.

Anterior, o serie de surse din cadrul Peugeot au afirmat că viitorul 308 va prelua o parte dintre elementele introduse pe noul 508, mai ales datorită feedback-ului pozitiv primit din piață, iar modelul va avea astfel un plafon mai coborât în partea din spate.

Versiunile superioare de echipare vor primi suspensie activă și diverse îmbunătățiri la interior, cum ar fi funcții de masaj și ventilație pentru scaunele din față.

De asemenea, nu vor lipsi nici unele sisteme de siguranță specifice nivelului 2 de autonomie, cum ar fi sistemul de frânare automată de urgență sau Park Assist.

Via Caradisiac, Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru