Perez a fost testat pozitiv cu Covid-19: pilotul Racing Point nu va concura în cursa de Formula 1 de la Silverstone

de Daniel Popescu
Vineri, 31.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Perez a fost testat pozitiv cu Covid-19 și nu va putea concura la Silverstone, însă mexicanul are o stare de sănătate bună. Racing Point va decide în timp util numele înlocuitorului său.

Sergio Perez nu va concura în Marele Premiu al Marii Britanii de la sfârșitul acestei săptămâni, după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19.

Pilotul celor de la Racing Point nu a fost prezent joi pe circuit după ce primul test nu a fost concludent, însă lucrurile s-au clarificat după ce al doilea test a fost pozitiv. În urma verdictului, Perez a intrat în carantină, la fel ca și un "mic grup de angajați Racing Point" care au intrat în contact cu pilotul mexican înainte de aflarea rezultatului.

Racing Point a sugerat că Perez este asimptomatic. "Perez este bine din punct de vedere fizic, dar va rămâne izolat, conform legilor britanice. Sănătatea este prioritatea echipei și a sportului. Întreaga echipă îi dorește numai bine și îl așteaptă înapoi în cockpit", menționează Racing Point.

Legea britanică prevede că o persoană testată pozitiv trebuie să intre în carantină timp de 10 zile, ceea ce înseamnă că Perez va rata și cursa de la Silverstone de la sfârșitul săptămânii viitoare.

Conform unui amplu protocol al Formulei 1, cursa de la Silverstone nu este în pericol să fie anulată.

Racing Point a anunțat că intenționează să concureze cu două monoposturi și că va anunța înlocuitorul lui Perez în timp util.

Racing Point nu are niciun pilot de rezervă, însă are un acord cu Mercedes pentru a putea folosi oricare dintre piloții săi de rezervă, și anume Stoffel Vandoorne și Esteban Gutierrez.

Site-ul oficial al Formulei 1 susține însă că Racing Point este interesată să-l readucă la echipă pe Nico Hulkenberg, care are și avantajul că anul trecut a concurat în Formula 1 pentru Renault.

După primele trei curse din acest sezon, Racing Point ocupă locul 4 în clasamentul constructorilor, la un singur punct în spatele celor de la McLaren, astfel că au tot interesul să aducă un pilot capabil să câștige cât mai multe puncte.

Via F1

Comentarii (10)

  • Sa speram ca va fi singurul in situatia asta ...
    6 2
  • WB Nico Hulkenberg!
    6 0
  • Nu sunt un mare conspirationist, dar nici nu cred in coincidente, mai da.o naibii de treaba, astia il subrezesc sa se poata descotorosi de el. Sa nu uitam la ce nivel se negoziaza si de ce sunt in stare corporatistii, Stroll in speta
    Perez inca isi merita un loc in F1
    5 9
  • Costel
    "infailibila" cultura mexicana in ceea ce priveste normele elementare de igiena o "reusit" sa depuna armele, "surprinzator" pentru mine, taman prima in fata covidului in marele circ printre asii volanului............

    pentru orice persoana rationala & impartiala aceasta stire cu iz latino se rezuma la un singur termen, predictibilitate!

    "cabron", una rapida recuperacion!

    Viva Mexico!
    5 13
  • Cu siguranta e mana lui Stroll Sr. El l-a trimis in Mexic si a vb cu pilotul avionului sa treaca pe langa niste antene 5G. Probabil i-au pus si cip...tb sa fim atenti!
    11 2
  • Insanatosire grabnica Cheko.
    In acelasi timp, ma bucur ca Nico Hulkenberg s-a intors in F1. Si nu merge rau deloc. Mai sunt exact 30 min. din prima sesiune de antrenamente, iar Hulk este pe locul 10. Cred ca va face impresie faina weekendul asta. Si chiar sper sa reuseasca un podium in una din cele 2 curse la Silverstone. Ar fi ceva absolut extraordinar, pentru omul care detine recordul negativ pentru cele mai multe curse fara podium in F1.
    5 1
  • mircea badea
    sa concureze, oricum isi pune casca!

    fraieri ca nu s-au infectat intentionat pana in iunie.. oricum o sa-l ia toata lumea!
    6 2
  • Așteaptă să faci tu primul pas!
    4 2
  • sa vina si la mercedes
    4 0
  • danbiciclar
    îmi pare rău pentru Sergio
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru