Pentru urmăriri în off-road: pick-up-ul sport Ford Ranger Raptor intră în flota poliției din Marea Britanie

de Mircea Meşter
Sambata, 30.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacă mașinile de poliție sunt de obicei dedicate echipajelor de șosea, poliția din Marea Britanie mizează din această săptămână pe un Ford Ranger Raptor pentru urmăririle care vor avea loc pe teren accidentat.

De obicei, mașinile intrate în flota departamentelor de poliție din întreaga lume fac deliciul fanilor pentru că sunt foarte rapide și, pe alocuri, chiar exotic de rapide. În cazul forțelor de poliție din Marea Britanie, lucrurile stau uor însă ușor diferit: oamenii legii primesc cu brațele deschise în flota de mașini de urgență un Ford Ranger Raptor ale cărui capabilități vor fi testate timp de un an de diferite echipe britanice de poliție.

Deși pick-up-ul sport al gamei Ranger nu oferă capacități dinamice excepționale pe șosea, avantajul acestei mașini este faptul că reprezintă o soluție foarte viabilă în zonele accidentate. Secretul său constă în pachetul off-road care-i permite să ruleze la viteze ridicate în off-road. "Ranger Raptor ar putea fi unealta perfectă pentru a accesa drumurile din unele zone rurale", spun ofițerii poliției britanice. Conform celor de la Ford, Ranger Raptor "este mai mult decât potrivit pentru a ține pasul cu criminalii care vor să scape în urmăriri care au loc pe macadam, nisip sau noroi".

Ranger Raptor este echipat cu un motor diesel de 2.0 litri care dezvoltă 213 CP și 500 Nm, resurse controlate printr-o cutie de viteze automată cu 10 trepte.

Șasiul este realizat din aliaj de oțel pentru a rezista mai bine în cazul unui impact, în timp ce suspensiile au fost modificate pentru rularea la viteze mari în off-road. Amortizoarele au pistoane de 46.6 mm pentru a absorbi mai bine șocurile, în timp ce anvelopele cu jante de 17 inch produse de BF Goodrich au fost dezvoltate special pentru Range Raptor.

Pe lângă Ranger Raptor, echipajele de poliție din Marea Britanie vor testa în paralel și un Focus ST în versiunea Wagon. 

Comentarii (2)

  • mircea badea
    astia-s adevarati criminali. ii gonesc pe unii nebuni, drogati etc pana se infig cu 200km/h in oameni nevinovati.
    3 8
  • inexorabil
    Mmm, ador acest film, cu următorii protagonişti: Brexit + maşină americană + motor cu ardere internă. În aceste condiţii, happy end-ul este asigurat :D
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru