Papa Francis a primit cadou un Dacia Duster: SUV-ul a fost adaptat la nevoile de mobilitate ale Suveranului Pontif

de Daniel Popescu, Foto: Renault
Joi, 28.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Renault i-a oferit cadou Papei Francis o mașină Dacia Duster cu o gardă la sol cu 30 de milimetri mai joasă și o banchetă spate mult mai confortabilă, adaptată pentru nevoile de mobilitate ale Suveranului Pontif.

Papa Francis a primit în această săptămână un cadou inedit din partea Grupului Renault: un Dacia Duster 4x4 special adaptat pentru nevoile de mobilitate ale Suveranului Pontif.

Mașina i-a fost înmânată Papei Francis chiar de Christophe Dridi, director general Groupe Renault România și președinte director general Automobile Dacia SA.

Cu o lungime de 4.34 metri și o lățime de 1.8 metri, mașina are la bază versiunea de serie a lui Duster și a fost vopsită în alb, în timp ce interiorul este bej. Noul "Papamobil" a fost modificat de Departamentul de Prototipur și echipa de Adaptări Speciale de la Dacia, care a colaborat la acest proiect cu carosierul Romturingia.

Astfel, mașina beneficiază de un pavilion cu deschidere amplă, suprastructură vitrată amovibilă, gardă la sol cu 30 mm mai joasă față de cea a modelului standard pentru a ușura accesul la bord și alte elemente de susținere atât la interior, cât și la exterior. În plus, mașina este echipată cu 5 locuri, iar bancheta din spate este foarte confortabilă.

"Prin această donație făcută Sanctității Sale, Grupul Renault își reînnoiește angajamentul puternic și continuu de a plasa Omul în centrul priorităților sale", a precizat Xavier Martinet, director general al Grupului Renault pentru piața din Italia, care a participat de asemenea la evenimentul de predare a mașinii Suveranului Pontif.

Via Renault

Comentarii (14)

  • ...A rămas cumva lefteră Banca Vaticanului ?! Mă mir că nu i s-a donat un e-Zoe, sau chiar o biclă Pegas, să fie mai eco-papa-mobil. :-)

    Lăsând gluma deoparte, transpare şi-un şpil subtil din ştirea asta cu donaţia LOW-COST. Adică o sugestie prin sancto-exemplu -- la derută, clar -- de pregătire pentru vremuri şi mai grele.
    Ţintită evident spre Turmă, nu şi tartorii-păstori.
    29 10
  • Dragă Kirotractor, singura sugestie evidentă este faptul că Papei îi place Dacia Duster pentru că este o mașină frumoasă. Și gusturile nu se discută, indiferent de disponibilitatea financiară :)
    14 25
  • Dragă @tu,
    La fel cum calul de dar nu se caută la dinţi, nici dCi-ul cadou întru PR-advertisment n-are vreo treabă cu simţul estetic papal.

    Ai comis de fapt 3 fracturi logice în tot atâtea rânduri, dar mdeh, de unde nu-i IQ, nici Papa nu cere.
    Nu ţi le mai desenez fiindcă oricum nu le-ai înţelege, dar trebuie să-ţi mulţumesc fiindcă -- involuntar, clar -- mi-ai reamintit cât timp pierd aiurea p-aici. Chiar dacă scriu f. rapid.

    Concluzie-decizie + urare implicită: Sărbători fericite s-aveţi, ne mai citim (poate) la anu !!!
    23 14
  • daca as fi in locul lui mi-ar fi rusine sa-mi arunc paltonul pe o asa masina
    15 10
  • @Eu hai sa nu ne amagim cu apa chioara. Vaticanul nu numai ca-si permite orice masina de protocol isi doreste, dar nici macar nu trebuie sa o cumpere ca ea va di pusa cu drag la dispozitie de orice constructor.

    Sunt convins ca vaticanul si-a exprimat preferinta pentru o astfel de masina "low cost" ca parte din directia noua impusa de Papa Francisc de renuntare la lux.
    Papa a facut destule schimbari pe la vatican, toate in directia reducerii luxului si ostentatiei traditionale aa bisericii. Si atunci o masina low cost se potriveste perfect in peisaj. Acum, nu cred ca se astepta nimeni sa mearga cu un Sandero, dar marca spune multe.
    19 3
  • Mai bine primea un Bmw la mana a 2-a de banii aia... :))
    11 4
  • Pacat ca Dacia isi murdareste numele cu cel mai marxist si anticrestin papa din toate timpurile.
    12 14
  • @Tatraurs asa este o parere a ta personala.
    Altii ar spune ca este cel mai deschis papa care a incearca sa schimbe (reduca) ipocrizia bisericii care se bucura de lux si desfrau in timp ce predica umilinta si iertarea.

    Acum cu totii ne uitam la aceleasi lucruri (mai mult sau mai putin) si
    fiecare intelegem altceva.
    Scuze ca am iesit in offtopic.
    11 9
  • @green_alex,normal ca e parerea mea personala ca doar n-oi gandi cu capul altora.
    11 1
  • @Tatraurs: asa e, ai dreptate. Nu numai ca omul e marxist, dar face cam tot ce poate sa distruga credinta crestina si are iesiri pro-gay si alte asemenea creaturi. Ceea ce e impotriva perceptelor religioase. Individul e extrem de daunator pentru biserica, exiact in momentul in care numai de asemenea bipezi nu era nevoie. Cei care-l lauda nu realizeaza cat de caustic e insul.

    Inca un indiciu: poate l-ati auzit voi condamnand de la inaltimea scaunului papal crimele impotriva crestinilor in mod deosebit a fermierilor albi care se petrec in Africa de Sud as we speak si de ani de zile deja, ca eu nu l-am auzit.
    13 5
  • @pmc,de fermierii albi din Africa de S si despre genocidul lor tac toti malc,au tacut si cand Rusia a luat in ultimii doi ani zeci de mii de fermieri albi ca refugiati. Daca refugiatii sunt albi si crestini nu zice nimeni nimic in presa,asa au facut si polonezii cu ucrainienii din estul Ucrainei. Zicea green_alex ca papa asta nou incearca sa schimbe ipocrizia bisericii,pai nu papa trambita sa daramam zidurile(granitele) si sa primim toti camilarii in Europa? De ce nu darama el zidurile Vaticanului si renunta la garzile de corp? Unde e ipocrizia aici,nu cumva e la noul papa. Asta e pro gay,pro musulmani,anti granite,pro globalizare dar imi iau minusuri de la spalatii pe creiere cand zic ca e marxist. Raman la parrrea mea,pacat ca Dacia si-a murdarit numele cu neobolsevicul asta.
    12 5
  • Văd că-l cunosc și critică oamenii atât de bine că n-au observat numele scris greșit.

    Și nici că Dusterul donat este cel pregătit cu ocazia vizitei Papei în România de la începutul verii.

    Ce vină are Papa că vizitând România a primit o dacie ar fi greu de spus la modul obiectiv.
    Altfel, văd că i se găsesc destule păcate și fără....
    6 9
  • cineva @Tatraurs si PMC
    Papa e anticrestin?

    Bravo, v-ati prins!
    Ce noroc avem ca ne deschideti voi ochii!
    5 15
  • Dupa parerea mea vaticanul ar fi trebuit sa comande o flota de dustere la pret redus
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru