Pagani pregătește un succesor pentru Huayra: viitorul hypercar va avea atât versiune electrică, cât și variantă echipată cu motor V12

de Cornel Șocariciu
Joi, 07.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pagani Huayra va primi în scurt timp un înlocuitor. Conform primelor informații, viitorul hypercar va avea atât o variantă cu motor V12 și transmisie manuală, cât și o versiune 100% electrică.

Pagani are o veste bună pentru fanii mărcii. Într-un interviu acordat recent, Christopher Pagani, fiul fondatorului mărcii italiene, a confirmat faptul că Huayra va primi un înlocuitor.

Numele de cod folosit de italieni pentru noul model este C10, iar conform reprezentanților mărcii, acesta va fi disponibil în două variante. Prima dintre acestea ar urma să mizeze pe un motor V12 twin-turbo pregătit de Mercedes-AMG. Resursele unității pe benzină vor putea fi genestionate fie de o cutie de viteze manuală, fie de o transmisie automată. A doua versiune a viitorului hypercar va fi una complet electrică.

"Dealerii nu o cer, dar noi credem în acestă variantă. Credem că dezvoltarea versiunii electrice va fi o provocare majoră pentru întreaga echipă. O să fie un proiect foarte scump, dar suntem convinși că asta trebuie să facem", a declarat Christopher Pagani.

Una dintre cele mai grele sarcini pe care inginerii o vor avea o reprezintă găsirea unei soluții optime astfel încât masa totală a versiunii electrice să nu crească prea mult ca urmare a integrării bateriilor.

Via | R&T

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru