Opel vrea să concedieze 4.000 de angajați: sunt vizate trei fabrici din Germania

de Paul Cosma
Miercuri, 15.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel vrea să concedieze circa 4.000 de angajați din Germania, fiind vizate fabricile din Ruesselsheim, Eisenach și Kaiserslautern. Nemții au pornit un program de plecări voluntare, astfel încât să renunțe la 2.100 de oameni până în 2025 și la alți 2.000 de salariați până în 2029.

Grupul PSA va continua programul de tăiere a costurilor la brandul Opel și în următorul deceniu. Reprezentanții producătorului german spun că totul va fi făcut pentru “îmbunătățirea competitivității”.

Mai exact, Opel vrea să concedieze un total de circa 4.000 de angajați din Germania, de la fabricile din Ruesselsheim, Eisenach și Kaiserslautern.

În acest sens, constructorul a pornit un program de plecări voluntare, astfel încât să renunțe la 2.100 de angajați până în 2025 și la alte 2.000 de persoane până în 2029.

Opel spune că va investi în fabrica de la Ruesselsheim, acolo unde va fi produsă noua generație Astra începând cu anul viitor. În acest moment, Opel are aproximativ 30.000 de angajați, dintre care 16.000 în Germania.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • asta dupa succesul cumpararii Opel de catre PSA.GM i-a pacalit, le-a vandut Opel ca sa inchida fabrici si concedieze PSA angajatii.
    3 8
  • nu sint concedieri doar plecari voluntare pe un sac de bani-compensatii ca sindicatele nu dorm acolo ca la noi
    14 1
  • fonseca
    Si asa nu o sa le mai cumpere nimeni, troace in 3 cilindri !
    0 2
  • Bine ca aevm ford ecoboost in 12 cilindri cu 1 litru , vw 1.0 tsi cred ca are vreo 14 sau nu, 16 cilindri ...Cazanele VAG sunt demult pe felie cu mizeriile astea de motoare minuscule . Si mai pus si acelasi sasiu si 80 din componente pe 70000 de marci skoda karok cu vw troaca sau ceva de genul plus seat ateca\arona nu stiu ca toate arata la fel. Sa dus dreacu respectul pentru client .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru