Oficial VW: “Fabricile din Germania trebuie să devină mai eficiente”

de Paul Cosma
Luni, 09.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fabricile VW din Germania trebuie să devină mai eficiente și să egaleze performanțele uzinelor din afara țării, astfel încât să genereze economii de 2 miliarde de euro până în 2023, potrivit lui Andreas Tostmann, directorul de producție de la Volkswagen.

În prima parte a anului, Volkswagen a anunțat un plan de “consolidare competitivă” care, în esență, presupune reducerea numărului de angajați prin automatizarea mai multor operațiuni.

Planul are ca scop “eficientizarea activității și creșterea profitului”. Nemții estimează că 5.000-7.000 de angajați vor părăsi compania în următorii ani, însă susțin că aceștia nu vor fi concediați. Nemții vor să economisească aproximativ 6 miliarde de euro în următorii 3 ani.

Măsurile VW nu se opresc aici, întrucât nemții vor ca fabricile lor din Germania să devină mai eficiente.

“Situația s-a îmbunătățit mai repede în afara țării. În Germania, trebuie să lucrăm mai mult. Trebuie să reducem spațiul cu 15%, să avem cu 60% mai puține vehicule pentru logistică și să transportăm cu 20% mai multe produse” a spus Andreas Tostmann, directorul de producție VW, cu privire la eficientizarea uzinelor VW din Germania, astfel încât acestea să aducă economii de 2 miliarde de euro până în 2023.

La începutul lui 2019, Volkswagen a anunțat creșterea volumului de investiții la 19 miliarde de euro, până în 2023.

Inițial, bugetul de investiții pentru 2019-2023 era de 11 miliarde.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • Vin amenzile...
    10 2
  • Se pare ca incet incet cade si Germania in groapa...
    Dai 3000E salar in Germania pe cand in Cehia la fabrica Skoda nu cred ca salariile sar de 2000E.....pt. acelasi produs cu 99% aceeasi calitate...
    Calitatea masinilor nemtesti cred ca stagneaza de 10 ani....sau macar se vede ca deja au inceput cu economiile..la noul Golf sau zgarcit sai puna un telescop la capota ca sa nu zic de 2:))))
    E 10 euro un telescop la pret de magazin...cred ca la cum cumpara ei in loturi de sute de mii de bucati....preturile ieseau la 3-4 euro per bucata.....
    Da cand bifezi obtionalele ei nu dau inapoi si te taxeaza de obicei de 4-5 ori mai mult:)))
    12 1
  • Fara alehas
    “Fabricile din Germania trebuie să devină mai eficiente” , fiindca pretul umflat pe care il platesc spalatii pe creier nu ajunge sa facem suficient profit.
    13 1
  • OBTIONALELE!!!!!
    poate optionale, cuvant care vine de la optiune, nu de la obtiune. ioi ioi ioi... si fan bmw si
    6 2
  • si, de ce nu devin mai eficiente?
    6 0
  • Anonim
    Mai dati sefii si sefuletii afara mai taiati din bonusurile CEO si sa vezi atunci rentabilitate
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru