Oficial: Porsche Macan electric vine în 2022. Taycan Cross Turismo va fi lansat anul acesta

de Paul Cosma
Vineri, 20.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a anunțat oficial că versiunea electrică a SUV-ului Macan va fi lansată în 2022. Până la sfârșitul anului, constructorul german va lansa și varianta Cross Turismo a modelului Taycan.

UPDATE: Versiunea electrică a lui Porsche Macan va fi lansată în 2022, potrivit informațiilor oficiale publicate de compania germană. În plus, nemții au anunțat și că vor lansa o versiune Cross Turismo pentru electricul Taycan, până la sfârșitul acestui an.

La finalul lui 2018, oficialii Porsche au confirmat că SUV-ul Macan va primi și o versiune electrică. Conform oficialilor companiei din Stuttgart, versiunea electrică va fi comercializată în paralel cu variantele cu motoare cu combustie internă. Altfel spus, Porsche va miza pe aceeași idee folosită în cazul Taycan/Panamera.

Informațiile apărute în presa germană oferă detalii noi despre viitorul Macan electric. Potrivit Automobilwoche, care citează declarațiile lui Michael Steiner, membru în board-ul Porsche, Macan electric ar urma să intre în producție la sfârșitul anului 2022.

Lansarea oficială a lui Porsche Macan electric ar fi programată pentru anul viitor sau începutul lui 2022.

Potrivit unor informații anterioare, viitoarea versiune electrică a lui Porsche Macan va miza pe noua arhitectură Premium Platform Electric (PPE), platformă dezvoltată împreună cu Audi.

Această arhitectură nouă ar urma să fie utilizată de ambele companii atât pentru sedanuri, cât și pentru SUV-uri. 

Via Motor1

 

Comentarii (3)

  • Adrian
    Primul SUV de la VAG a fost Cayenne. Li s-au adeverit premizele ca se va vinde vine, si au iesit cu Touareg si Q7.
    Acum care-i faza cu electricele? De ce deschide drumul Audi? Apoi VW si la final Porsche. Nu au incredere ca va merge? Pai la cata zarva se face, ar fi imposibil sa nu mearga treaba. Si, de fapt, ce e asa complicat sa pui un motor electric banal pe o masina?
    3 2
  • Edikkk
    Taycan este astăzi, cea mai reuşită maşină electrică.

    Un Cayenne electric ar avea sigur vânzările asigurate.
    2 2
  • Explicatia e ca au invatat lectia Tesla: incepi cu produs premium scumpe pe urma continui cu produse mai ieftine.
    Primul produs nu are cum sa fie ieftin pentru ca nu ai experienta, nu ai componente folosite anterior deci ai costuri de dezvoltare mari, practic faci totul de la 0.
    Nu poti sa faci un VW Tiguan pe care sa ceri 100.000 eur ca nu-l va cumpara nici dreaq. Poti face in schimb aceeasi masina la care inlocuiesti sigla VW cu sigla Porsche si sa ceri 100.000 eur fara probleme.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru