OFICIAL: Mercedes E-Klasse Coupe debuteaza la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 17.02.2009
Mercedes a prezentat noul E-Klasse Coupe inainte de lansarea de la Salonul Auto de la Geneva.

Mercedes a dezvaluit primele imagini si detalii privind E-Klasse Coupe. Acest model va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva. E-Klasse Coupe va inlocui Mercedes CLK si va concura cu modele precum Audi A5 si BMW Seria 3 Coupe. Design-ul acestui model este bazat pe aspectul lui E-Klasse Sedan, dezvaluit luna trecuta la Salonul Auto de la Detroit.

Interiorul este similar cu cel al versiunii sedan al lui E-Klasse, iar motorizarile au ramas neschimbate. Un alt element interesant la acest model este coeficientul aerodinamic, care este de numai 0.24, comparabil cu modele precum Toyota Prius si Chevrolet Volt.

Gama de motorizari a noului E-Klasse cuprinde propulsoare cu patru, sase si opt cilindri, care dezvolta puteri intre 200 CP si 382 CP. Motorizarea de baza este E250 CDI, care dezvolta 200 CP si 500 Nm. Consumul mixt al acestui motor diesel este de 5.3 litri de carburant la 100 km parcursi. Acesta are un omolog pe benzina, care dezvolta 200 cai putere si un cuplu motor de 310 Nm. Cea mai puternica motorizare este un motor V8 care se afla pe E500/550 si dezvolta 382 CP si un cuplu motor de 530 Nm.

Noul Mercedes E-Klasse Coupe beneficiaza de suspensia activa Mercedes Agility Control. Aceasta tehnologie modifica duritatea suspensiei in functie de conditiile de drum si functioneaza impreuna cu un sistem selectiv de control al amortizoarelor, denumit Dynamic Driving. Fiecare amortizor este controlat separat, iar soferul poate alege intre modul Comfort si Sport. Pe langa suspensie, aceste setari coordoneaza si raspunsul la acceleratie si directie.

Interiorul beneficiaza de sistemele introduse pe E-Klasse Sedan, cum ar fi sistemul de detectare a oboselii soferului, capota care "sare" la impactul cu pietonii, recunoasterea semnelor de circulatie si franare automata de urgenta. Mercedes-Benz E-Klasse Coupe va fi disponibil in Europa incepand cu luna mai, iar pretul si datele suplimentare privind acest model vor fi anuntate dupa lansarea de la Salonul Auto de la Geneva. Modelul alb din imagini reprezinta ilustratia pachetului estetic AMG.

Via | Mercedes

Comentarii (20)

  • frumos ii mah,bata-l dumniezo!
    mi se pare mie sau stopurile seamana cu cele de pe seria 3 coupe?
    0 0
  • Ungaro_
    !!!
    Asta da masina nu ca bmw 5 gt !!!
    0 0
  • parere
    asa cum stim cu totii, mercedes este o masina eleganta :) are bord de avion, consola pe volan... are oare si ps3 sau xbox? glumeam, e frumos. ceea ce nu ma incanta prea mult sunt farurile,

    oricum, o sa ii scriu lui mos craciun poate imi aduce si mie unul din asta peste vreo cativa ani :)

    numai bine!
    0 0
  • christian
    .......
    incredibil...am ramas fara cuvinte....
    dupa parerea mea e cel mai bun in clasa....
    SUPERB!!!
    0 0
  • Hai frate ca la cat costa iti ei o laguna super full si iti mai raman o gramada de bani si fac pariu ca bate la cur modelul asta.Nu mai e mitu ala ca daca e Mercedes e cea mai tare sa fim seriosi...
    0 0
  • BRAVO
    SUBSCRIU LA PAREREA LUI CATA AR PUTEA SA MAI UMBLE UN PIC LA FARURI
    0 0
  • pt ungaro ungaro
    nashpa
    frate fara suparare da noul E KLASSE e tare urat si este putin inspirat din C Klasse..................vechiul model era mai frumos insa cu BMW nu se compara nimic cu atat mai putin chestia asta numita masina
    0 0
  • Ovidiu C.
    Pentru cunoscatori
    Da' "bmw 5 gt" ce ar fi daca nu e masina? Cumva bomba atomica? :P Masini sunt toate. Chiar si Fiat Multipla, Dacia Logan sau Trabant.
    Revenind la subiect, noul Mercedes E-Klasse Coupe e o evolutie normala, bazata si pe concurenta si care arata foarte bine cu faruri si fara faruri ;) Sa vedem si primele teste tehnice (desi personal nu ma astept decat la lucruri bune si foarte bune) pentru ca la nivel artistic trebuie sa fii cel putin rautacios sa nu-i dai Cezarului ce-i al Cezarului!
    0 0
  • slogan vechi
    ...priviti noul E-Klasse cu alti ochi...
    0 0
  • giorge
    stopuri de lexus
    0 0
  • frumos interior..in rest ..ce sa fac cu ea?? ori mi-o iau la batranete...ori ma fac manelist cu sange nobil...
    0 0
  • Marius
    Despre brandul Mercedes
    1. Spre deosebire de unii maimutzoi care au postat mai sus si care sunt niste prosti si niste bagabonti (vorba lui Giovani Becali) si care habar nu au despre masini, o sa-i luminez eu si totodata imi voi spune si punctul de vedere despre acest model.

    2. Degeaba iti pune cineva in fata un tablou de Van Gogh, pt ca daca nu cunosti te uiti ca prostul la el si vezi niste desene. Asa si cu masinile Mercedes.
    Consider ca in prezent 3 branduri auto sunt 100% "naturale" si au cea mai buna tehnologie posibila: Mercedes, Porsche, Ferrari.
    Referitor la acest model E-Classe Coupe, se vede clar linia conservatoare exterioara si interioara. Asta anunta ca in 10-15 ani cam toti producatorii auto vor parasi designul clasic si vor trece la forme futuriste tipice masinilor electrice sau hibride. Modelul asta este foarte rasat, foarte evoluat si foarte asezat (clasic). Este ceva de mare finete.

    3. Daca aveti banuti - cumparati-l. Merita, ce dracu. Veti fi vazuti drept "baieti de baieti". Daca banutii constituie o mare problema, admirati-l si abtineti-va de la comentarii complet inutile de altfel.
    Mai pe romaneste...unii saliveaza la fetitze de fetitze...iar altii le-o trag de le sar capacele. Asta e viata. :P

    Toate bune...si sa va luati si voi in viata voastra...daca nu un Ferrari sau Porsche...macar un Mercedes. Merita categoric.
    0 0
  • flaviu c
    hohoho
    ba nene,ce aberatii aici, CLK e e-klasse coupe, deci nu e o inlocuire ci o simpla schimbare de nume, apoi , cum sa concureze o masina de clasa mare cu una de clasa medie, voi sunteti chiar idioti? A5 se trage din A4...masina de clasa medie, seria 3 la fel.De seria 6 a-ti auzit? Apoi, ceam mai puternica motorizare nu va fi E500 sau E550 ci clar va fi E630. Treziti-va, ca in curand o sa va citeasca doar baietii care n-au incotro articolele. Si cand spun n-au incotro ma refer la banii pt a cumpara o revista auto decenta. Sunteti sub orice critica! Mie personal mi se pare oarecum disproportionata masina, pozele sunt insa bine realizate si-o pun in valoare. Interiorul este superb!
    0 0
  • Decimus4u
    Mercedes doar atat!!!
    Marius cred ca ai o steluta pe acasa, sau o sa-ti cumperi una pe viitor ca esti tare impatimit.
    Eu am avut ocazia sa am Mercedes incepand cu Cobra 300 D,apoi model 124/250 TD, E 220 CDI/2000,E270/2003, E 320 CDI/2005. Sotia are un A Class.
    Nu am vrut sa ma laud prea mult, dar daca unul din voi a avut macar un Mercedes sa comenteze pe forum.
    Cine a zis ca in lume exista multe masini: Mercedes si alte masini, a avut dreptate. Sunt bijuterii pe 4 roti, nu conteaza vechimea iar motoarele credeti-ma duc peste 500 mii KM. Modelul 124 l-am vandut la 560.000 si acum are aproape 700.000. Motorul este intact, nu scoate fum si porneste iarna la prima cheie. Nu am auzit ca Mercedes a scos o masina proasta sau cu un design urat , cum sunt cei de la BMW mai precis 3,5,7.
    Mi se par oribile atat la interior cat si la extrerior.
    Salutare si va doresc o steluta!!!!!!!!11
    0 0
  • @Decimus4u si flaviu c
    Sa vii sa iti arat E Klasse care nu a reusit sa ajunga dela dealer acasa fara sa i se aprinda semnalele de eroare.

    Sa vezi sistem de franare proiectat prost. Seria 5 si A6 nu sunt sub E Klasse. Ba dimpotriva, datorita esecului vizibil si pentru un necunoscator cu generatia ultima de E Klasse, Mercedes a facut loc lui BMW sa domine piata premium.

    Se pare din ultimele date ca e randul Audi.

    Imi place Mercedes dar nu pot minti sau sa ma exprim in necunoastinta de cauza ca sustinatorii orbi de mai sus.
    0 0
  • Decimus4u
    Se mai intampla
    Maka se mai intampla sa se strice ca nu sunt vechile Cobra( masina pe viata). Cred ca stii si tu ca orice constructor lasa loc si de cumparat piese nu?
    Asta este industria auto ce sa facem.... Tot ce vreau sa spun ca Mercedes face foarte multe modele si au foarte multe motorizari de aceea nu pot fi perfecti; cred ca au cele mai multe modele comparativ cu concurenta( e posibil sa gresesc).
    Dupa parerea mea BMW-ul a cam dat-o in bara cu ultimele modele, privind aspectul.
    0 0
  • Si parerile pot fi partinitoare
    V-ati gandit vreodata inainte sa discutati despre aspectul unor masini la cat de subiectivi puteti fi? Cand spui despre Mercedes ca "sunt masini pe viata", "ca face foarte multe modele" si "au foarte multe motorizari" [...] "mai multe modele comparativ cu concurenta" si apoi adaugi sa mai dregi din busuioc "e posibil sa gresesc", nici nu mai era cazul sa arunci pareri despre aspectul vreunui BMW. Adevarat ca BMW e concurenta pentru Mercedes si nu fac nici autocamioane si nici utilitare. Si cum motocicletele nu se pun, intr-adevar Mercedes face foarte multe modele, cu foarte multe motorizari.
    "Privind aspectul" unii nu au ochi decat pentru Mercedes, iar restul marcilor ori sunt urate si proaste ori copie de la Mercedes. "Dupa parerea mea", atat timp cat te consideri cunoscator, ar trebui sa fii cat se poate de obiectiv fata de toate marcile, oricat de mult simpatizezi doar una dintre ele. Altfel cazi in iluzoriu.
    In topicul de fata este vorba despre Mercedes E-Klasse Coupe si nu despre aspectul ultimelor modele BMW.
    0 0
  • @jiji
    frate, tu compari pere cu mere, renault nu intra in gama premium, nu poti compara laguna coupe cu e-klasse coupe, sunt la nivele diferite, vezi doar interiorul si iti vei da seama de ce
    0 0
  • Mercedes VS ce vreti voi
    Nu mai comparati Mercedesul cu nimic.... Cand spui Mercedes nu te gandesti la o masina oarecare....
    0 0
  • Stefan
    Mercedes...
    Chiar daca e vorba despre E-Klasse, respectiv E-Coupe, nu pot sa ma abtin sa nu spun despre a mea MASINA, adica C-Klasse, noul model.
    Spun doar atat: motto-ul celor de la Mercedes pentru noul model C-Klasse este: ,,Distantele lungi ti se vor parea mult mai scurte,, ( imi cer scuze daca nu este exact) . Dupa vreo 60 000 km, parcursi cu el ( C-Klasse ) , sunt cu totul de-accord cu acest motto. Nu ai cum sa povestesti despre Mercedes sau sa-ti dai cu parerea pana nu savurezi condusul unei MASINI adevarate- cu certitudine MERCEDES.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru