Oficial: dealerii și producătorii auto vor putea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari

de Paul Cosma
Vineri, 10.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toți dealerii și producătorii auto din România, inclusiv Dacia și Ford, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un singur document încheiat între cumpărător și vânzător, potrivit unui ordin semnat de ministrul de Interne Marcel Vela.

Vești bune pentru șoferii din România, după ce Guvernul a anunțat măsuri de reducere a birocrației la întocmirea actelor auto.

Ministrul de Interne Marcel Vela va semna un ordin prin care toţi dealerii de autovehicule din România, inclusiv cei doi mari producători autohtoni Dacia şi Ford vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un singur document pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul.

Ministrul a mai spus că pot fi făcute online şi alte operaţiuni, cum ar fi radierea, obţinerea autorizaţiei de circulaţie sau obţinerea unui act de înmatriculare.

Acesta a adăugat că vor fi descentralizate şi serviciile pentru obţinerea permiselor de conducere şi pentru înmnatriculare.

“O să procedăm şi la o descentralizare a serviciilor de obţinere a permiselor de conducere şi înmatriculare – unde există distanţe mari între reşedinţa unui judeţ şi cetăţeni, Vă dau exemplu Hunedoara, am decis să facem un proiect care să apropie acest serviciu de cetăţeni, să nu mai vină cetăţenii la serviciu, astfel să nu mai trebuiască să vină la Deva, de exemplu, să vină la Petroşani,” a spus Vela.

Via News.ro

 

Comentarii (3)

  • Dosarele online se depun la etajul trei! Va multumim pentru intalegere!
    15 2
  • @Tatraurs - ai uitat sa precizezi ca trebuie aduse pe dischete daca le aduci in format digital
    14 2
  • “ să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un singur document “... contra modicei sume de 99,99€ + TVA...
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru