OFICIAL: BMW a lansat noul X5 Security Plus

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 15.04.2009
BMW a lansat versiunea Security Plus a lui X5, capabila sa reziste atacului cu AK-47.

BMW a lansat versiunea blindata a lui X5, intitulata Security Plus. Acest model are un blindaj capabil sa reziste atacului cu automate AK-47. BMW X5 Security Plus este singurul model care ofera acest tip de protectie oferit publicului larg de catre un producator de vehicule de serie.

Modelele BMW X5 Security Plus au geamuri anti-glont extrem de groase si panouri de caroserie blindate pe toata suprafata vehiculului. Toate imbinarile caroseriei sunt intarite si sigilate pentru a elimina punctele care erau vulnerabile in mod traditional. Cu toate acestea, modelul nu prezinta nici un fel de element estetic exterior care il poate diferentia de versiunile standard ale lui BMW X5.

Printre elementele deosebite ale acestui model putem enumera suspensia intarita si anvelopele speciale run-flat, un sistem de comunicare prin interfon cu persoanele din exteriorul vehiculului si o alarma care incuie automat usile si ridica toate geamurile si apoi declanseaza o sirena. Anvelopele speciale run-flat sunt pot asigura vehiculului o mobilitate de pana la 150 kilometri realizata cu o viteza de pana la 80 km/h in ciuda unei pene de cauciuc.

Lista de optionale include elemente precum camera video integrata in bara spate, camera video integrata in bara fata – creata pentru a vedea in lateral si dupa colt.

Modelul este propulsat de un V8 de 4.0 litri care dezvolta 355 CP si 475 Nm, ce ii permit lui X5 Security Plus sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 8.2 secunde, in ciuda masei sale, crescute simtitor de blindajul gros. Viteza maxima a acestui model este limitata electronic la 180 km/h, pentru a nu suprasolicita sistemul de franare si cauciucurile.

Via | BMW

Taguri: BMX, Security Plus, X5

Comentarii (3)

  • pret
    Daca stie cineva pretul unei astfel de masini.........
    0 0
  • FizzyBoy
    SUPER CAR
    Bmw este o marca adevarata... tehnologia parca e inventata de ei...
    0 0
  • Shtrumph
    motoru e de
    4.8 litri de fapt
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru