Salonul Auto de la Geneva 2016

Nu va exista niciodată un Ferrari electric sau autonom: "Este o idee obscenă"

Publicat Vineri, 04.03.2016
de Daniel Popescu
Comenteaza 11
Nu va exista niciodată un Ferrari electric sau autonom: "Este o idee obscenă" - Poza 1
Ferrari a exclus posibilitatea de a lansa vreodată modele electrice sau autonome, întrucât sunetul motorului şi condusul reprezintă elemenete cheie ale supercarurilor Căluţului Cabrat.

Pentru Ferrari este un concept aproape obscen.

Sergio Marchionne
Presedinte Ferrari
Salonul Auto de la Geneva găzduieşte în această perioadă numeroase modele sau concepte electrice, care evidenţiază faptul că producătorii auto se îndreaptă tot mai mult spre tehnologii ecologice. Această tendinţă este vizibilă inclusiv la constructorii de maşini sport precum Porsche, care a demarat procesul de dezvoltare pentru o maşină electrică.

Cu toate acestea, Ferrari nu se va alătura acestei revoluţii şi nu va lansa niciodată o maşină electrică, întrucât sunetul generat de motor este esenţial pentru experienţa de la volan a şoferului. "Pentru Ferrari este un concept aproape obscen, întrucât o parte crucială a experienţei de condus este sunetul agresiv al motorului", a explicat Sergio Marchionne, preşedintele Ferrari, jurnaliştilor prezenţi la Geneva.

Urmareste Automarket
Prin urmare, Ferrari se va limita la dezvoltarea unor modele hibride de tip plug-in, aşa cum este LaFerrari, care beneficiază de un motor cu combustie internă pe lângă cel electric.
Marchionne are o opinie la fel de categorică şi în privinţa maşinilor autonome.

Chiar dacă prototipul Google a generat o frenezie din partea producătorilor tradiţionali pentru dezvoltarea unor sisteme autonome tot mai avansate, Ferrari nu le va pune în aplicare, întrucât condusul este o parte fundamentală a deţinerii unui Ferrari. "Va trebui să mă împuşcaţi înainte", a fost răspunsul categoric al lui Marchionne.

Via CNN


Comentarii (11)

  • Stiti cat de frumos ar fi sa vedem un Ferrari mergand fara sunet, doar cu motoarele electrice ? Defapt stai... ceva nu "suna bine".
    13 3
  • Dar exista deja ferrari car emerge pe electric doar.
    https://www.youtube.com/watch?v=qGmqzZ6lAsc
    0 9
  • Florin
    Niciodata sa nu spui niciodata:)
    Poate peste x ani motoarele pe benzina vor fi interzise.
    Electricele vor evolua din ce in ce mai mult si cu siguranta si producerea curentului electric va fi mai "verde" Plus ca se va dezvolta si tehnologia "hidrogenatelor"
    Oamenii vor simti din ce in ce mai mult efectele poluarii si vor fi obligati sa ia masuri in aceasta privinta,in toate domeniile nu doar cel auto.Deja le simtim si noi destul de bine,doar ca putin ne pasa...daca noi suntem relativ bine ce mai conteaza cum vor fi nepotii,stranepotii si urmasii nostri:)

    Acel "niciodata" este exagerat, inseamna o chestie care tine de infinit, iar domnul Sergio Marchionne nu este nemuritor:D
    15 5
  • Si cand nu va mai fi benzina in lume ce o sa faca ? La mintea lui o sa renunte sa mai produca masini decat sa faca electrice cred ca....
    8 5
  • - autonom...da, e obscen
    - electric? pai cu tot managemantul ELCTRONIC al motorului, directiei, cutiei, transmisiei legatura dintre pilot si inima masinii e atat de diluata pana intracolo incat un motor termic sau electric e fix acelasi lucru.

    dar da, e aproape obscen sa faci un Ferrari electric dar "niciodata"? Mai de bun simt ar fi putut spune ca un Ferrari va ramane credincios tehnologiei care l-a facut o legenda pana cand conditiile viitoare il vor transforma, poate, intr-o masina si mai buna.
    12 2
  • Tin sa felicit atitudinea Ferrari! Tocmai au crescut de 1000 de ori in ochii mei pentru asta. Singura marca care inca ramane pentru iubitorii de masini, nu cei de laptopuri. Si astea nu terminarea benzinei sunt basme. Un motor cu combustie interna poate functiona cu orice arde. Sa nu uitam ca prima masina de serie care functiona in totalitate cu etanol a fost un Fiat. Ferrari va ramane pentru intotdeauna o marca pura, dedicata condusului, libera de prostii precum electricele sau autonomele.
    9 12
  • cu atitudinea asta de cocosel american sa nu ajungi naibii intr-un scaun cu rotile, ca pe termice inca nu s-au inventat. Dar tu poti incerca....
    10 2
  • Florin
    @Sam93 Sunt foarte curios: Daca noi cei care "iubim laptopurile" si acceptam evolutia normala a tehnologiei ne scriem mesajele de pe un telefon,tableta sau PC, TU, un iubitor de benzina si motoare de unde ai scris pe aceasta pagina? Cumva tastand la pistoanele motorului tau?:)

    Vad ca ne-ai dat tuturor cate un "negativ" :))

    Si,daca nu stiai, toate resursele pamantului sunt limitate.Acei combustibili s-au format in zeci si sute de milioane de ani; cumva o sa traiesti tu si Marchionne inca un astfel de ciclu ca sa va bucurati de motoare termice?:)

    Poate ca peste ani de zile motoarele electrice (sau alte tipuri de motoare bazate pe energii verzi) vor oferi mult mai multe satisfactii si placeri:) Depinde de cei din viitor la ce anume isi vor raporta satisfactiile.Placerile din zilele noastre nu sunt aceleasi cu cele de acum 200 de ani si nici nu vor fi la fel cu cele de peste 200 de ani.

    Ar trebui sa te gandesti ca acum mai bine de 100 si ceva de ani,cand oamenii foloseau caruta si calul ,cu siguranta aveau satisfactiile lor si nu se gandeau la altceva care sa le ofere aceleasi satisfactii,s-au gasit cativa isteti care si-au dorit mai mult.Si uite asa te bucuri tu acum de motoarele termice:)

    Fiecare lucru are un inceput si un sfarsit si cu siguranta si motoarele clasice vor avea sfarsitul lor si peste zeci de ani ,nepotii nostri se vor gandi la noi asa cum ne gandim noi acum la strabunicii nostri...Ei cu calul si caruta,noi cu benzinarele si hibrizii,iar viitorii "ei" cu electricele si ce or mai fi.
    14 3
  • mai nou toata lumea se pricepe la masini si comenteaza ,sa ajuns ca si in fotbal.
    dar foarte putini stiu adevarul (care nu este deloc ecologic) despre aceasta tendinta a producatorilor de a folosi cat mai multa electronica si gadget-uri.
    4 2
  • daca vreti masini electrice puteti sa va cumparati masina de spalat vase sau rufe. aviz electricienilor.
    4 7
  • de la tine, altex, nici un ac cu gamalie
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru