Noul SUV Kia XCeed va avea un panou de instrumente complet digital de 12.3 inch: prezentarea oficială va avea loc în 26 iunie

de Daniel Popescu
Marti, 11.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a anunțat că noul SUV XCeed va fi primul model al mărcii echipat cu un panou de instrumente complet digital de 12.3 inch, care ulterior va fi integrat și pe alte modele. Prezentarea oficială a lui XCeed este programată în 26 iunie.

La mai puțin de o săptămână după ce a publicat prima imagine cu noul SUV XCeed, Kia a dezvăluit o serie de informații cu privire la panoul de instrumente pe care îl va implementa.

Astfel, XCeed va deveni primul model Kia cu un panou de instrumente complet digital, care a primit numele Supervision. Acesta are o diagonală de 12.3 inch, o rezoluție de 1920x720 pixeli și oferă informații despre viteza mașinii și numărul de rotații al motorului.

Între cele două funcții digitale există un panou multifuncțional controlat prin intermediului volanului care oferă instrucțiuni pentru sistemul de navigație, detalii despre călătorie, dar și informații despre apelurile și contacte din smartphone-ul conectat la mașină.

Atunci când este nevoie, sistemul permite afișarea unor alerte și notificări cu privire la defecțiuni tehnice, dar și informații despre o serie de sisteme de asistență, printre care se numără și Driver Attention Warning, care avertizează șoferul că are nevoie de o pauză după o lungă perioadă de condus.

După parcarea și oprirea mașinii, pe acest panou de instrumente este afișat și un sumar al călătoriei, cu date legate de distanța parcursă, timpul petrecut la volan, consumul mediu și autonomia rămasă.

Kia menționează că noul panou de instrumente digital va fi disponibil opțional pe XCeed numai pe anumite piețe.

De asemenea, constructorul sud-coreean a confirmat că noul panou de instrumente va fi disponibil în viitor și pe alte modele, inclusiv pe cele cu sisteme mild-hybrid, hybrid, plug-in hybrid și electrice.

Noul Kia XCeed va fi prezentat oficial în 26 iunie.

Via Kia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru