Noul Acord Concorde a fost semnat: cele 10 echipe din Formula 1 vor rămâne în competiție până în 2025

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cele 10 echipe din Formula 1 au semnat noul Acord Concorde, documentul care definește modul în care sunt împărțite veniturile. Toate echipele vor rămâne în competiție cel puțin până în 2025.

Actualul Acord Concorde, documentul care definește modul în care participă echipele în Formula 1, urma să expire la sfârșitul acestui an.

Ultimele luni au marcat negocierie finale cu echipele din competiție, iar proprietarul Liberty Media a anunțat miercuri că toate cele 10 echipe au fost de acord să semneze contractul.

Noul Acord Concorde va fi valabil până în 2025, astfel că toate echipele vor rămâne în Formula 1 pentru următorii 5 ani, cu excepția unei retrageri din motive financiare.

Acordul Concode definește în special modul în care sunt împărțite veniturile Formulei 1 între echipe, iar Mercedes și-a exprimat recent nemulțumirea pentru schimbările făcute de cei de la Liberty Media comparativ cu actuala înțelegere.

Potrivit unor informații neoficiale, Mercedes era nemulțumită că proprietarii Formulei 1 vor să elimine bonusul acordat echipelor cu istorie, cu excepția Scuderiei Ferrari.

Astfel, Ferrari ar urma să primească 40 în loc de 110 milioane de dolari, în timp ce Mercedes ar urma să fie privat de bonusul actual de 70 de milioane de dolari și să primească doar un bonus de 10 milioane de dolari în calitate de furnizor de motoare, la fel ca Renault și Honda.

Formula 1 a luat această decizie pentru a distribui banii din drepturile TV într-un mod mai echitabil între echipe.

Nu este clar modul în care Formula 1 și Mercedes au ajuns în cele din urmă la un compromis, însă cel mai probabil Mercedes a obținut un bonus suplimentar pe baza performanțelor înregistrate începând din sezonul 2014.

Via Formula 1

Comentarii (10)

  • ..sa nu aiba soarta avionului cu acelasi nume !
    5 3
  • Scria cineva cu câteva zile în urmă că Mercedes e în F1 pentru bani, nu pentru curse. Informațiile de mai sus susțin părerea acestuia. :D
    Mă bucur că a fost semnat acordul care mă face să cred că pe viitor ar putea să încurajeze și alte echipe să concureze.
    5 3
  • Costel
    sper ca aceasta reducere semnificativa a bonusului Ferrari sa genereze incepand cu sezonul viitor si eliminarea unei doze majore de blazare la Maranello, indiferenta crasa de care dau dovada in prea multe ocazii in ultima perioada nefacandu-le cinste sub nicio forma
    10 2
  • Bernie
    Ha ha ha..Americanii le au tăiat macaroana ,,macaronarilor"..Nici macar juma de macaroana nu mai primesc..Nu mai este nenea Bernie sa faca înțelegeri cu ei pe sub mese..Din pacate ptr ei declinul Ferrari va continua cat vor sta Mercedes în F1..Ai dracu nemtii ăștia.. Nu vor sa lase si pe altii sa trăiască si ei bucuria unui titlu..Astia sunt mai ai dracu decât coronavirusul..De virus mai scapam dar de ei ba..
    10 1
  • Costel
    Bernie,
    iti atrag atentia ca-ti pui tot AM-ul in cap cu estimarea parca prea transanta a domniei tale, dar daca-i lovita de o doza majora de obiectivitate atunci n-am de ce sa nu te-ntreb:
    ce-o sa se aleaga de micu' print in sezoanele ce vin?

    monegascul o sa bifeze exclusiv rubrica generatiei pilotilor de sacrificiu pentru Maranello ?!?

    ........crunt destin pentr-un neprihanit......
    3 4
  • Fraților, dacă nu ne înnebunește Costel ăsta cu "monegasc"-ul lui... Bietul de el, l-au zăpăcit de tot reușitele tânărului în fața neamțului!
    Un tip năuc, greu de-al descrie,
    Zăpăcit ce stă numai în cramă
    Chiar pe coliva mamei lui ar scrie
    "La mulți ani, draga mea mamă"!
    0 12
  • Costel
    @AM,va-ntreb:
    comment-ul de la ora 12:07 merita "selectat" de domniile voastre?
    5 0
  • @costel
    N-ai ce sa-i ceri, e absolvent de Bioterra
    6 0
  • :))))))))
    Du hast vollkommen recht, Herr Costel! :D
    Auf wiedersehen!
    0 3
  • @Costel

    Dar cand spuneai de Binotto ca trebuie spanzurat cu mainile in jos ca Mussolini, ti s-a parut o afirmatie demna de capacitaile tale ?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru