Noua generație Toyota Land Cruiser ar putea fi prezentată în august: SUV-ul ar urma să fie dezvoltat pe o platformă nouă

de Daniel Popescu, Foto: Toyota
Joi, 16.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va prezenta noua generație Land Cruiser în luna august, potrivit presei din Japonia, care susține că SUV-ul va primi o platformă nouă.

Actuala generație Toyota Land Cruiser este prezentă pe piață din 2008 și a primit sporadic o serie de îmbunătățiri, însă presa din Japonia anunță că producătorul este în cele din urmă pe punctul de a introduce modificări majore.

Potrivit publicației locale Best Car, Toyota intenționează să prezinte noua generație Land Cruiser în prima parte a lunii august, cel mai probabil în cadrul unui eveniment special.

Sursa citată menționează că SUV-ul va primi o nouă platformă și va avea o masă totală mai mică decât actuala generație, chiar dacă lungimea modelului va crește ușor.

De asemenea, publicația niponă oferă și o serie de detalii despre sistemul de propulsie care va fi disponibil pentru piața din Japonia, însă cel mai probabil acesta nu se va regăsi și pe piața europeană.

Actualul Land Cruiser poate fi achiziționat în România cu un motor diesel de 2.8 litri care generează 177 de cai putere, însă nu este exclus ca noua generație să primească o motorizare hibridă.

Toyota Land Cruiser este unul dintre cele mai importante modele ale constructorului japonez.

Lansat pe piață în 1951, SUV-ul de off-road a generat până în prezent peste 10 milioane de unități vândute.

Via Auto Plus

Comentarii (4)

  • Ar merge 3.5 hibrid de pe lexus RX pe tancul asta.
    9 1
  • Meteorologogu
    @Bobo ... ar merge ... si la fel de bine ar merge un hibrid cu 2,8 diesel ;)
    9 1
  • Cu noul Defender care are exclusiv motoare diesel de 2litri, nu mai văd rostul unuia cu 6 cilindri.
    3 2
  • scamel
    ce prostie.un articol bazat pe ar putea,nu este exclus,este posibil si o poza de cativa ani.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru