Noua generație Nissan Leaf, lider la vânzări în Europa: 26.000 de unități în primul an de la lansare

de Daniel Popescu
Miercuri, 03.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan Leaf rămâne cea mai vândută mașină electrică în Europa după ce s-a comercializat în 26.000 de unități la un an de la lansarea noii generații.

Nissan a anunțat în această săptămână performanțele obținute la vânzări de noua generație a modelului electric Leaf, care a fost lansată pe piața europeană în urmă cu un an.

Astfel, Nissan Leaf s-a comercializat în 26.000 de unități și este cel mai bine vândut model electric de pe Bătrânul Continent. De altfel, modelul a fost pe prima poziție în topul vânzărilor pentru electrice în fiecare dintre primele 8 luni ale anului.

În medie, un Leaf se vinde în Europa la fiecare 10 minute, iar 8.000 de unități au fost livrate pentru companii. Astfel, Leaf a reușit să detroneze Renault Zoe din poziția fruntașă ocupată în Europa până la finalul anului trecut. Cea mai simplă explicație pentru această schimbare în top este dată de faptul că noua generație Nissan Leaf este disponibilă într-un număr semnificativ mai mare de țări europene, inclusiv pe piața din România.

Pe de altă parte, Nissan menționează o creștere puternică a vânzărilor în țări precum Austria, Franța, Germania, Olanda, Portigalia și Spania.

În plus, Leaf este pe primul loc în topul celor mai vândute mașini din Norvegia indiferent de tipul de propulsie pe care îl are. Rezultatul vine însă ca urmare a faptului că Norvegia va schimba regimul de taxare pentru mașini electrice începând din 1 ianuarie.

Via Nissan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru