Noua generație Mercedes-Benz CLA Shooting Brake: design nou, dimensiuni mai generoase și tehnologii de siguranță preluate de pe Clasa S

de Cornel Șocariciu
Marti, 05.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a publicat primele imagini și detalii referitoare la noua generație CLA Shooting Brake. Modelul de clasă compactă preia tehnologiile de pe noul Clasa A, primește un design nou și un interior restilizat.

Mercedes-Benz a prezentat noua generație CLA Shooting Brake în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Cel mai nou produs din gama de modele compacte a constructorului din Stuttgart primește un design nou, dimensiuni ceva mai generoase, și un interior complet restilizat.

Noua generație Mercedes-Benz CLA Shooting Brake măsoară 4.688 de mm, cu 48 mm comparativ cu vechea versiunea. Lățimea a crescut și ea cu 53 de mm (1.830 de mm), în timp ce înălțimea este mai mică cu 2 mm (1.442 de mm).

Ampatamentul lui Mercedes-Benz CLA Shooting Brake are 2.729 de mm, cu 30 de mm mai mult față de versiunea pe care o înlocuitește. Spațiul oferit la interior este și el mai generos: pasagerii din față primesc 9 mm în plus în dreptul umerilor, în timp ce pasagerii din spate sunt acum răsfățați cu încă 22 de mm în zona umerilor. Spațiul pentru cap crește cu 9 mm pentru ocupanții locurilor din față, respectiv 8 mm pentru pasagerii din spate.

Lățimea maximă a zonei de încărcare crește și ea de la 1.328 de mm la 1.394 de mm, în timp ce adâncimea portbagajului este mai bună cu 51 de mm. Volumul portbagajului trecut în fișa tehnică a noului CLA Shooting Brake este de 505 litri, cu 10 litri în plus față de vechea generație.

Din punct de vedere estetic, noul CLA Shooting Brake preia elementele de design pe care deja le-am admirat pe a doua generație CLA, model expus în premieră în cadrul târgului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas.

Modificări apar în partea din spate acolo unde plafonul, luneta și capota portbagaj ale lui CLA Shooting Brake au fost redesenate.

Oficialii Mercedes-Benz spun că noul CLA Shooting Brake este unul dintre cele mai agile modele din actuala gamă compactă dezvoltată în Stuttgart. Cea de-a doua generație CLA Shooting Brake are console ceva mai lungi, un centru de greutate coborât, o punte spate independentă și, opțional, amortizoare adaptive.

Odată cu lansarea noii generații Clasa A, Mercedes-Benz a introdus în gama și noul sistem de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Așa cum era de așteptat, și cea de-a doua generație CLA Shooting Brake preia tehnologia disponibilă pe hatchback-ul compact.

Clienții vor avea la dispoziție un ecran tactil poziționat central care poate fi comandat atât într-o versiune de 7 inch, cât și într-o variantă de 10.25 inch. Instrumentarul digital de bord va fi și el disponibil tot în două variante: 7 inch sau 10.25 inch.

Sistemul MBUX integrează un asistent vocal capabil să intervină ori de câte ori pasagerii rostesc cuvintele "Hey Mercedes" sau apasă pe un buton amplasat pe volan. Totodată, asistentul virtual a primit o serie de îmbunătățiri și poate oferi răspunsuri la întrebări complexe.

Noua generație CLA Shooting Brake va prelua o serie dintre sistemele de siguranță disponibile în prezent pe Clasa S.

Modelul de clasă compactă va fi echipat cu sistemul Active Brake Assist, în timp ce pachetul Driving Assistance include sistemul Active Distance Assist care permite un condus semi-autonom. Alte sisteme de siguranță disponibile sunt Active Emergency Stop Assist și Active Lane Change Assist.

Pentru moment, Mercedes-Benz a anunțat doar versiunea de motorizare CLA Shooting Brake 250. Aceasta este echipată cu motorul pe benzină de 2.0 litri care produce 225 de cai putere și 350 Nm. Resursele unității sunt puse în valoare de o transmisie automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Debutul comercial este programat pentru luna septembrie a anului curent. Până atunci, nemții promit să introducă o gamă variată de unități diesel și benzină, motoare prezente deja pe Clasa A și Clasa B. De producția lui CLA Shooting Brake se vor ocupa angajații fabricii din Kecskemét, Ungaria.

Comentarii (6)

  • Pe cat era de naspa CLAul dinainte, pe atat de misto le-a iesit asta. Minunata scula.
    5 6
  • pacat ca se face Mercedes de ras, pur si simplu o uratenie
    6 5
  • Si pret de pornire de vreo 40.000, varianta cheala avand un interior de Logan (prima generatie) acoperit de ecrane idioate.
    3 4
  • olteanu
    struto-camila cu fata de A Klasse, spate de....nici ei nu stiu ce...iar interiorul...de tot rasul
    Chiar si asa, se vor vinde in draci pentru emblema cu stea in trei colturi
    3 2
  • Costel
    220d ,300d is imperios necesare in evantaiul de motorizari pentru a distrage intr-o oarecare masura atentia de la esecul estetic al posteriorului
    1 1
  • Mercedes ...s-au apucat si astia de facut masini !? (cum superb suna in franceza celebra gluma a lui Samy Naceri in TAXI) . Funny unele comentarii p-aici. Ei uite ca acu' are si ProCeed-ul un concurent ..hahaha...ca tot se plangeau/laudau cei de la Kia ca nu au si p-aici pe AM era comparat cu d-alde Octavia Combi sau Leon ST. Noroc cu astia de la ..cum le zice? ...mer..ce..des (de unde dracu or fi si astia !?) ca le placu si scoasera si ei un shooting d-asta.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru