Noua generație Ford F-150 va fi prezentată în iulie: pick-up-ul va primi și o versiune electrică în 2022

de Daniel Popescu, Foto: Ford
Vineri, 12.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford va prezenta în luna iulie noua generație a pick-up-ului F-150, care va primi și o versiune electrică la jumătatea anului 2022.

Ford a confirmat recent că va lansa în acest an o nouă generație pentru pick-up-ul F-150, iar publicația Electrek susține acum că prezentarea oficială va avea loc în 25 iulie.

Jim Farley, COO-ul Ford, consideră că lansarea noii generații este un moment major în activitatea constructorului pe piața americană.

"Noile lansări sunt cu adevărat critice pentru profitabilitatea în America de Nord și pentru clienții noștri. F-150 este lansarea esențială din acest an", a declarat Fernley în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune CNBC. Ford a anunțat încă din 2019 că F-150 va primi și o versiune electrică, însă planurile au suferit o serie de modificări.

Prevăzută anterior "înainte de 2022", versiunea electrică va fi lansată la "jumătatea anului 2022", potrivit declarațiilor lui Fernley.

"Suntem numărul unu în Europa de Vest și Statele Unite pe piața pick-up-urilor și a utilitarelor. Aceasta este șansa noastră. Electrificăm modele și reprezentăm un brand în care oamenii au încredere", a adăugat el.

La lansarea pe piață, Ford F-150 electric va avea însă parte de o concurență redutabilă în segmentul pick-up-urilor electrice.

Tesla Cybertruck și GMC Hummer EV vor fi disponibile la vânzare la sfârșitul anului 2021, iar Rivian va lansa de asemenea un astfel de model în cursul anului viitor.

Via Electrek

Comentarii (1)

  • Mai interesant pentru Europa, tot atunci va fi prezentat și noul Ford Bronco..... Zic că este mai interesant pentru că sunt șanse să fie comercializat și pe continentul nostru, cu motorizările de pe Ford Ranger.

    https://www.cnet.com/roadshow/news/ford-bronco-debut-july-coronavirus/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru