Noile tarife de referință pentru asigurările RCA au fost publicate: primele cresc cu aproximativ 5%

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 10.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noile tarife de referință pentru asigurările RCA sunt cu circa 5% mai mari decât cele stabilite în luna octombrie, potrivit datelor oficiale publicare de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Conform legislației în vigoare, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) publică o dată la șase luni o listă cu tarife de referință pentru asigurările RCA.

Raportul publicat în 10 aprilie arată în general o creștere ușoară a primelor de asigurare, în general cu aproximativ 5%, comparativ cu datele publicate anterior în luna octombrie.

"Din analiza tarifelor publicate astăzi remarcăm faptul că nu există variații semnificative față de cele anterioare, ceea ce ne indică o stabilitate la nivelul pieței. Vorbim de evoluții marginale, normale pentru o piață liberă", afirmă oficialii ASF.

Astfel, pentru mașinile cu motoare de până în 1.6 litri creșterile sunt în general de 30-50 de lei, în timp ce în cazul mașinilor cu motoare de până în 2.0 litri creșterile ajung la 50-80 lei.

Așa cum era de așteptat, cele mai mari creșteri nominale vizează mașinile cu motoare de peste 2.5 litri, în cazul cărora clienții vor plăti cu 100-200 de lei mai mult.

Vă reamintim că, potrivit legislației în vigoare, companiile de asigurări nu au dreptul de a percepe tarife mai mari pentru polițele RCA decât tarifele de referință, cu excepția cazurilor în care există argumente solide.

Prin urmare, tarifele de referință pot fi luate ca reper pentru tarifele maxime pe care le vor solicita companiile de asigurări în următoarele 6 luni.

Via ASF (Raport PDF)

Comentarii (10)

  • Aceste preturi sunt valabile ptr. politele cu o valabilitate de 1 an?
    2 1
  • Voi ati auzit altceva decat scumpiri de la astia cu asigurarile?
    20 4
  • Firesc! Când numărul de accidente crește de la un an la altul iar numărul de tembeli și "meseriași" a crescut exponențial, nu ne putem aștepta decât de majorări ale tarifelor.
    7 10
  • inexorabil
    Foarte stranie “constatarea” ta, Take On Me. Personal şi permanent (evident, mai puţin de când cu “arestul la domiciliu”), identific în trafic (inclusiv în cel interurban) o grămadă de…balaoacheşi şi/sau “cefe late/groase” (parcă “gherţoi” sunt alintaţi ei de către “indignaţii civic” de ambele sexe), dotaţi, invariabil, cu “ghermane” (mai ales bolizi), dar care nu se “sparg în figuri” şi, deci, nici evenimente nedorite nu provoacă.

    Apropo, cum se face că, pentru oricine sau orice jefuieşte această ţară (şi care nu încurcă cu “Dragnia” sau cu “P$D”), voi găsiţi mereu “iesplicaţii” ?
    6 7
  • @inoxidabil... Deși știu că pierd timpul cu explicații, pe care nu sunt convins că le pricepi, totuși, risc. Că ești fan dragnea&co. și adormi cu ei în gând puțin îmi pasă. Ideea este că știu foarte bine ce vorbesc/scriu, mai cunosc câte ceva din sistem cum și pe ce baza se fac calcule. Matematicile actuariale in baza căruia funcționează orice sistem de asigurări din lumea asta, previzionarea riscului, sunt calcule complexe în care ti-ai prinde urechile. Dacă ai o altă modalitate de calcul te rog s-o expui și rog pe oricine dintre cei care au votat contra la comentariu să-și argumenteze votul. Sunt legi ale economiei pe care, oricât ne-am chinui, noi românii, să le schimbăm, nu prea se poate. Iar in ceea ce privește "specialiștii" care-și dau ei cu părearea "că știu ei de pe facebook" sunt sătul până peste cap. Așadar, hai și argumentați.
    8 5
  • inexorabil
    Fratziwear, economia funcţionează după reguli complicate sau după unele ale naibii de simple şi…rapide? Iată, de pildă, că nu mă “îndoctrinează” doar “Latrina 3” şi Sputnik, ci şi altă “anexă a Moscovei” (ba încă suntem agenţi cu dublă învestitură: şi de la Kremlin, şi de la Patriarhie), precum mai jos:

    https://www.luju.ro/pentru-sclavi-virusul-nu-mai-e-ucigas-guvernul-meu-tine-in-casa-angajatii-firmelor-din-romania-dar-ii-lasa-sa-umble-in-grupuri-de-mii-de-persoane-pe-romanii-ceruti-la-export-2000-de-oameni-au-fost-inghesuiti-ca-sardelele-pe-aeroportul-cluj-pentru-a-fi-tri
    4 7
  • 5% este inflatia pe anul trecut. Deci nu este chiar crestere (nu lucrez in domeniu :) )
    3 1
  • Pentru necunoscatori luju.ro este redactat si administrat de catre inexorabil si revizuit editorial cu participarea lui Arsenie Boca. Nu este un site de propaganda PSD (deloc...) si are edtoriale fascinante care combina viata baronilor locali cu economia, justitia si religiosul. Incet incet ne dam arama pe fata.

    La subiect, preturile sunt in linie cu cresterile de pret practicabile in general pe la noi, an de an. Nimic nou.
    7 0
  • inexorabil
    Încă un tenirc (anagramă) de încrustat pe răboj. Ah, ce mi-e dor de nişte noutăţi.

    Oricum, trebuie să supravieţuim în acest mediu confruntat perpetuu cu anoxia…minţii. Cu obsesiile “anticomuniste”, implicit cu angoasele “neatingerii cerului lumii avansate” din cauza “conspiraţiei ruse” (în curând, şi belaruse :D).
    2 4
  • Dar niste tarife in functie de cat de retardat esti in trafic, cand? Arde-i pe aia care conduc ca niste animale (ca nu duce tara lipsa de asa ceva), de ce trebuie sa platesc eu pt inconstienta altora? Prin parti mai civilizate, daca ai fost prins baut la volan, asigurarea ta pe un an va fi de "cateva" mii de euro pe an, de la cateva sute. Si asta e doar un exemplu.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru