Nissan va amâna închiderea fabricii din Barcelona până în decembrie 2021: producția va fi reluată la sfârșitul lunii august

de Paul Cosma
Joi, 06.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Programată inițial pentru decembrie 2020, închiderea fabricii Nissan din Barcelona a fost amânată cu un an, după cum a anunțat producătorul japonez. Potrivit negocierilor cu sindicatele, Nissan nu va face concedieri masive, iar producția va fi reluată la sfârșitul lunii august.

În luna mai, Nissan a dezvăluit planul său de restructurare pe următorii 4 ani, ce presupune închiderea fabricii din Barcelona și reducerea producției totale cu 20%, la 5.4 milioane de unități. Japonezii vor să reducă și numărul de modele și versiuni, astfel încât costurile anuale fixe să scadă cu circa 2.5 miliarde de euro.

Nissan a ajuns la un acord cu sindicatele spaniole pentru amânarea cu un an a închiderii uzinei din Barcelona. Astfel, noul termen de închidere a fabricii este decembrie 2021.

Nissan a oferit garanții că nu vor exista concedieri masive până la acel moment, dar a impus condiția ca angajații (aflați în grevă din mai) să revină la muncă până la sfârșitul lunii august.

Potrivit sindicaliștilor, producția va fi reluată gradual începând cu data de 24 august și, deocamdată, nu există constructori interesați să preia fabrica după ce japonezii vor pleca.

Nissan estimase costuri de 1.5 miliarde de euro pentru închiderea fabricii din Barcelona, potrivit surselor apropiate de companie.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru