Nissan neagă orice conspirație pentru îndepărtarea lui Carlos Ghosn: “Nu există nicio dovadă care să susțină acest lucru”

de Paul Cosma
Luni, 29.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a negat informațiile privind o conspirație care să ducă la îndepărtarea fostului șef Carlos Ghosn. “Știm că au apărut discuții despre o conspirație, dar nu există nicio dovadă care să susțină acest lucru,” au transmis oficialii Nissan în cadrul unei întâlniri cu acționarii.

În urmă cu câteva săptămâni, Bloomberg a publicat mail-uri interne potrivit cărora oficialii Nissan au complotat timp de peste un an pentru a-l îndepărta de la conducere pe Carlos Ghosn cu scopul de a împiedica o fuziune a constructorului japonez cu Renault.

Cele mai multe mail-uri din cadrul investigației erau trimise de Hari Nada, vicepreședinte senior al Nissan, care făcea presiuni către alți manageri pentru a-l îndepărta pe Ghosn de la conducerea constructorului japonez.

Nissan a reacționat acum la acele informații și neagă orice conspirație cu privire la înlăturarea fostului director general.

Știm că au apărut discuții despre o conspirație, dar nu există nicio dovadă care să susțină acest lucru,” au transmis oficialii Nissan în cadrul unei întâlniri cu acționarii, după ce aceștia din urmă au cerut clarificări cu privire la speculațiile recente.

Noul CEO este sub presiune și trebuie să redreseze compania după ce Nissan a raportat primele pierderi din ultimii 11 ani.

Constructorul va reduce numărul de modele și capacitățile de producție și speră la vânzări anuale de 5 milioane de mașini, față de ținta de 8 milioane din trecut.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • netam-nissan
    ba cred ca ar exista o dovada findca nissanu meu tiida porneste greu dimineata si scoate niste sunete mai mult grohaieli de fapt la prima cheie de parca ar zice ghosn-ghosn-ghosn.
    si cind in sfirsit o ia dupa ultimu ghosn iese pe esapament odata cu mult fum o horcaiala care suna la fel cu fur-fur-fura-furaaat.
    19 2
  • andrei
    cam proasta formularea. nu exista dovezi nu e totuna ca nu au existat. un rauvoitor o va interpreta total pe dos.
    11 2
  • someone
    nici usturoi nu am mancat, nici gura nu le miroase
    dar asa cum a zis andrei: daca nu exista dovezi, nu inseamna ca faptul nu a existat
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru