Nikola anunță dezvoltarea unui pick-up electric alimentat cu hidrogen: Badger va avea autonomie de 1.000 de kilometri

de Daniel Popescu, Foto: Nikola
Marti, 11.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american Nikola a publicat imagini cu un pick-up electric alimentat cu hidrogen care va primi numele Badger și va avea o autonomie electrică de aproximativ 1.000 de kilometri.

Nikola Motors este unul dintre cei mai tineri constructori auto, iar până în prezent a dezvăluit două versiuni ale unui cap tractor alimentat cu hidrogen care va fi produs inclusiv pentru piața europeană începând din 2023.

Producătorul american a dezvăluit acum că lucrează și la dezvoltarea unui pick-up electric alimentat cu hidrogen echipat cu un sistem de propulsie care va genera echivalentul a peste 900 de cai putere. Noul model va purta numele Nikola Badger și va fi capabil să atingă pragul de 96 km/h în 2.9 secunde.

De asemenea, autonomia va fi de aproximativ 1.000 de kilometri conform standardului american EPA, iar Nikola Badger va fi oferit și cu o versiune alimentată cu baterii care va permite o autonomie de circa 500 de kilometri.

Nikola nu a menționat însă nimic despre anul în care va fi lansat pe piața noul Badger. Astfel, este cert că, la lansarea pe piață de peste câțiva ani, Badger va avea deja o concurentă puternică în segmentul pick-up-urilor electrice: Tesla Cybertruck, Rivian R1T și un model de la General Motors sunt câteva dintre opțiunile pe care le vor avea clienții în următorii doi ani.

Via The Verge

Comentarii (17)

  • In sfarsit o masina cu 1000 km autonomie ! Bravo ! Aceste masini de off road sunt perfecte acum si cu versiune electica. Si este si foarte frumos acest pick-up.
    7 15
  • noah asa DA,
    6 8
  • Si Nikola Budget suna mult mai frumos.
    1 15
  • @Cel care a comentat mai devreme adica la 17:39

    Numele suna foarte bine.
    1 13
  • Edikkk
    Hidrogenul este produs DIN HIDROCARBURI !!

    95% din tot hidrogenul produs în lume este din gaz metan şi abur !!!

    NIMENI NU PRODUCE HIDROGEN VERDE (prin electroliză) pentru consumul auto.

    Este o mare minciună că maşina cu hidrogen este verde!!!
    Mai puţin poluantă este motor termic direct pe gaz metan (nu trebuie produs abur) !!!

    Adăugăm explozia unei staţii de încărcare în Norvegia, unde toată reţeaua a fost blocată, până la terminarea investigaţiilor şi lăsând toţi posesorii de maşini pe hidrogen FĂRĂ POSIBILTATEA DE A LE FOLOSI.

    Adăugăm faptul că nu îţi poţi instala staţie de produs hidrogen acasă (bombă curată).
    4 25
  • Clique
    Fără posibilitatea de a folosi stațiile de alimentare cu hidrogen ?
    Înseamnă că cei doi foști colegi de liceu ce sunt stabiliți în Norvegia au vedenii, probabil și străinii au, fiindcă ei spuneau că persoanele ce dețin mașini pe hidrogen, pot liniștiți să alimenteze.

    Benzinării nu au explodat începând cu anii 40 și până acum, chiar nici una ?
    Nu au luat foc benzinării și diverse accidente, nimic, nimic ?

    Să înțeleg că San Diego, Los Angeles, California , Santa Barbara, San Francisco, Sacramento sunt nebuni, de au multe stații pentru alimentare cu hidrogen.

    Se pare că noul virus nu se numește Corona, ci Musk & the governments.

    Revenind la articol, arată bine, autonomia e ok, dar nu este pentru oameni obișnuiți, din nou, nimic nou pentru oamenii obișnuiți, ci pentru baștani.
    17 2
  • eu totusi nu inteleg de ce americana asta are nume rusesc?
    1 9
  • Doctorul de garda
    Valeu nenicule edik cate manutze rosii ti-ai luat!
    Cum reflectezi asupra acestui lucru?

    Toti sunt prosti si tu destept?
    Toti sunt rau intentionati in afara de tine?
    Toti au ceva cu tine?
    Toti sunt invidiosi pe tine ca stii lucruri care lor le scapa?

    Care-I problema cu tine baiatule? Ti-au dezlegat manecile?
    10 4
  • inexorabil
    Iu-hu-huuu, ce mirific se văd…Carpaţii din Bucureşti (deşi această certitudine nu mai este demult o minune) în această dimineaţă, cu culmile înzăpezite aferente. Teribilă tentaţie…

    Aşadar, ce Tesle, Nikole (sau Nikole Tesle), Reptiliene sau General “Motoare” râvniţi, bre? Luaţi-vă schiurile, săniile sau doar “plăcile” şi haidem la pârtii.

    Pârtieeeee! – printre e/H2-“splendori”.
    6 5
  • someone
    @ skoda: spune ca ai glumit pls, caci daca nu ai glumit, si daca nu stii ca ca nikola e jumatatea numelui lui tesla ( deloc rus ), si daca nu stii ce animal e badger, va trebui sa faci ceva research sa afli.
    din nou, masini de admirat din pct de vedere tehnologic, dar pentru o prea mica parte a populatiei pentru a putea face vreo diferenta. daca vreti sa opriti poluarea si distrugerea planetei prin utilizarea electricitatii, faceti masini electrice / hidrogen pentru popor. echivalentul broscutei si a golfului mk1. impreuna cu infrastructura necesara utilizarii la scara larga
    5 0
  • @someone

    Nu stiu daca ai vorbit cu mine sau cu dublura care nu vrea sa isi schimbe numele dar aceasta dublura nu intelege absolut nimic si stai linistit ca eu am inteles dar dublura nu inteleg de ce dar spune pe dos cum este o masina. Cred ca ar trebui sa imi schimb numele si sa comentez in loc de skoda, sa comentez cu numele fan skoda ca sa ma recunoasteti si sa stiti care, cine este mai ales ca acum s-a nimerit si unu mai nesimtit care sa imi fure numele si sa comenteze cu numele meu de comentator.
    1 7
  • fan skoda
    @Edikkk

    Nu am inteles ce zici dar totusi si hidrogenul polueaza ? Adica totusi este un nou combustibil si are 1000 km autonomie aceasta masina de off road. Si este pick-up electric alimentat cu hidrogen. Are si versiune full electrica si cu autonomie destul de buna dar tot nu este 1000 km pe full electric. Pana sa se dezvolte masinile electrice cele pe hidrogen par foarte bune. Si totusi pentru tine aburul este poluare ? Cand pui apa pe foc si iese abur, inseamna ca poluezi ?

    PS: Mi-am schimbat numele.
    0 6
  • someone
    @ skoda...sau skoda
    daca nu iti faci cont oricine poate sa iti ia nickul. asa ca sau iti faci cont ( ceea ce ai zis ca nu o vei face in urma cu cateva zile ), sau rabzi si il accepti pe celalalt. asa cum am patit-o si eu si multi altii cand mafia si mascarescu si altii scriau cu nickurile noastre
    4 0
  • fan skoda
    Am uitat sa intreb si apa din care e hidrogenul polueaza? Ca asta ar fi logica pe care o deduc din afirmatiile tale Edikkk
    2 5
  • Edikkk
    @fan skoda

    Dle, ce pregătire aveţi?

    Dacă la mişcarea autoturismului, întradevăr se produce doar energie electrică şi apă,
    La producerea hidrogenului NU SE FOLOSEŞTE curent electric şi apă (prin electroliză)

    ci
    1) GAZ METAN hidrocarbură
    2) ABUR apă încălzită de obicei termocentrale - nu curent electric
    3) lichefierea la temperaturi foarte scăzute - consum enorm de energie doar de a avea hidrogenul nu gaz ci lichid de alimentat maşina

    Deci NIMIC verde şi Foarte periculos.
    DACĂ hidrogenul ar fi din electroliză, atunci hai că poate, da, declarăm că e verde
    DAR NU ESTE.
    3 8
  • pacat ca tesla n-a avut mai multe nume...
    1 0
  • o masina poate sa mearga si cu prana, tot polueaza, mai ales cand are 3 tone si ocupa 4 locuri de parcare, e ca si cum te-ai da vegan dar sa nu-ti lipseasca foita de aur de pe tofu. aberatii peste aberatii, masini electrice de mii cp, suvuri cu H2 pentru mall, un matiz poa sa mearga si cu carbune, tot polueaza mai putin decat aberatiile astea. si apropo de h2, a sta cu cateva sute de bari sub cur nu cred a-i o idee prea buna, ca sa nu spun energia consumata de compresoarele care trebuie sa-ti vâre hidrogenul in butelii.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru