Morgan învață din eșecul proiectului EV3: britanicii nu renunță la ideea dezvoltării unui vehicul electric de serie

Publicat marţi, 24.03.2020 15:01 de Cornel Șocariciu

În urmă cu patru ani, Morgan prezenta prototipul electric EV3, un concept care urma să ajungă în producția de serie. Proiectul nu a fost dus până la final, însă reprezentanții constructorului britanic spun că au învățat și că nu renunță la ideea lansării unui model electric.

În cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2016, producătorul de nișă Morgan a prezentat proiectul EV3 (foto). Versiunea de serie urma să fie echipată cu un motor electric de 47 de cai putere și o baterie cu o capacitate de 21 kWh.

Dar planurile Morgan nu au ajuns până la final, EV3 nu a mai intrat în producția de serie, iar tot proiectul a fost anulat în 2018.

Cu toate acestea, oficialii constructorului britanic nu au renunțat la ideea dezvoltării unui model electric de serie. Jonathan Wells, directorul depertamentului de design, a declarat recent că oficialii companiei încă analizează posibilitatea lansării unui Morgan electric. În plus, reprezentantul producătorului britanic menționează că deși EV3 a fost un eșec, toată lumea a avut de învățat.

"Am învățat foarte multe din programul EV3, iar acest lucru generează idei pentru viitoarele noastre proiecte. Avem în echipa de dezvoltare doi tehnicieni specializați pe vehicule electrice, iar acest lucru ar trebui să ofere indicii clare despre angajamentul nostru în ceea ce privește tehnologia electrică", a declarat reprezentantul Morgan.

Totodată, oficialul producătorului britanic spune că noua platformă din aluminiu ar putea sta la baza unui model electric. Arhitectura CX a fost introdusă în premieră în 2019 pe modelul Plus Six. Ulterior, britanicii au utilizat platforma din aluminiu pentru dezvoltarea noului Plus Four, model lansat în premieră în urmă cu câteva săptămâni.

Via | Autoblog