Monza vrea să găzduiască două curse de Formula 1: etapele ar urma să aibă loc în 6 și 13 septembrie

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Joi, 07.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Monza este cel mai nou circuit care intenționează să găzduiască două curse de Formula 1 în acest sezon. Marele Premiu al Italiei este programat oficial în 6 septembrie, iar a doua cursă ar putea avea loc în 13 septembrie.

Formula 1 analizează în prezent cele mai bune opțiuni pentru structura noului calendar pentru sezonul 2020.

Cea mai importantă noutate din ultimele zile este că reprezentanții circuitului de la Monza și-au anunțat disponibilitatea de a găzdui o cursă suplimentară în 13 septembrie, pe lângă etapa deja confirmată în calendar pentru 6 septembrie.

Informația a fost dezvăluită de publicația italiană Autosprint, iar organizatorii cursei din Italia nu au confirmat-o încă. Totuși, aceștia au negat o serie de zvonuri din presa britanică cu privire la anularea Marelui Premiu al Italiei din 6 septembrie.

"Știrea despre anularea cursei nu există și nu este validă. Discutăm zilnic cu Formula 1 și cel mai probabil cursa va avea loc fără spectatori", a precizat Angelo Sticchi Damiani, președintele Automobil Club Italia.

Formula 1 speră ca noul sezon să înceapă în 5 iulie în Austria și să continue cu o serie de etape europene în cursul lunilor iulie și august și la începutul lunii septembrie. 

Pentru moment, cel mai plauzibil scenariu este ca Austria să găzduiască două curse în 5 și 8 iulie. De asemenea, în iulie ar urma să aibă loc două sau trei curse pe circuitul de la Silverstone, printre care și cea planificată anterior pentru 19 iulie. De asemenea, Spania și-a anunțat intenția de a găzdui o cursă în sezonul 2020, alături de circuitele de la Hockenheim (Germania), Hungaroring (Ungaria) și Zandvoort (Olanda).

Via Autosprint

Comentarii (2)

  • Si eu vreau !!!
    10 0
  • Costel
    is cu speranta ca Autodromo Nationale sa gazduiasca gp-ul cu nr 1000!

    daca FIA nu-si da din nou in petec, asta-i singura randuiala corecta
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru