Modificări la circulația persoanelor în timpul stării de urgență: șoferii au dreptul să se deplaseze pentru a cumpăra piese auto și pentru a repara mașinile

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 10.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șoferii au dreptul să cumpere mașini și să se deplaseze pentru a achiziționa piese auto și pentru a repara autovehicule, potrivit celei mai recente ordonanțe militare.

Presa din România a relatat în ultimele zile mai multe situații în care unele persoane au fost amendate de autorități atunci când mergeau cu mașina la service pentru reparații.

Polițiștii menționau atunci că reparația mașinii nu reprezintă o urgență din punctul de vedere al restricțiilor de circulație impuse de autorități pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Cu toate acestea, cu ocazia publicării unei noi ordonanțe militare, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat o relaxare a restricțiilor din acest punct de vedere. Astfel, cumpărarea de mașini, dar și achiziționarea de piese auto și deplasarea la service pentru reparații sunt acum permise în mod explicit.

"Este permisă circulația în afara locuinței pentru achiziția de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule și servicii de reparații auto", se precizează în noua ordonanță militară.

Pentru a justifica deplasarea, persoanele în cauză trebuie să completeze declarația pe proprie răspundere.

"În declarația pe propria răspundere, persoanele menționează ca motiv deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor", se mai arată în noua ordonanță militară.

Noua ordonanță militară va intra în vigoare imediat după publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

Via Digi24

Comentarii (7)

  • ACE - Craiova
    Adica se bifeaza punctul nr. 2 din Declaratia pe proprie raspundere!

    Motivul deplasării:

    "2.asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor decompanie/domestice"
    12 0
  • Foarte bine, asta cu reparatul diverselor detalii neesential pe la masina si prin casa era o chestie care mereu era amanata (cel putin la mine) din lipsa de timp. Cu ocazia carantinei apuc sa mai fac din ele, dar sa vezi chestie, trebuie sa merg pe furis la magazinele cu piese auto sau de bricolaj. Bine ca s-au gandit, astfel mai respira si magazinele astea, si service-urile auto, etc.
    9 0
  • Abia astept sa-i vad pe toti astia cu masini dinalea bune luate din Germania care nu se strica niciodata, cum declara ca merg sa le repare.
    7 8
  • AndreiRS
    Despre schimb de anvelope stie cineva ceva? E permis? Nu de alta, dar nu vreau sa merg (mai bine zis: stau) cu anvelopele de iarna pana in august.
    8 1
  • @AndreiRS

    Mentionezi ca mergi la un service de roti pentru inlocuire jante/roti in functie de ceea ce faci tu acolo.
    Evident ai si schimburile la tine, in portbagaj.
    6 0
  • Despre respectarea programului de service in perioada de garantie,nicio precizare:nu este nici reparatie,nici achizitie !?
    Unii producatori-nu doar cei premium (BMW,Mercedes,Volvo,etc)-au anuntat oficial pozitia lor (vezi KIA,Ford,...).Cred ca ar fi nacesara o armonizare a abordarii acestei probleme,care este totusi importanta.
    Voi ce credeti ?
    5 1
  • Bogdan
    Revizia la o masina noua dupa un an de folosire, avand in vedere ca se schimba anumite componente ( filtre etc etc ) se incadreaza in aceasta ordonanta ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru