Mitsubishi în 2020: noua generație Outlander, un crossover mai mic și eliminarea motorizărilor diesel

de Mircea Meşter
Marti, 31.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tehnologia diesel va dispărea în 2020 din portofoliul de autoturisme oferite de Mitsubishi în Europa. Noul an va mai aduce însă două premieră cu miză pentru marca japoneză: noul Outlander și un alt crossover.

Anul 2020 va fi unul foarte interesant pentru Mitsubishi, marca japoneză pregătind cel puțin două premiere importante pentru piața europeană: noua generație a bestseller-ului Outlander și un crossover de dimensiuni mai mici.

Noul Outlander reprezintă, bineînțeles, cea mai mare miză a brandului nipon în condițiile în care versiunea plug-in hibrid este și în 2019 cel mai vândut SUV cu acest tip de propulsie la nivel european. Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Automotive News, directorul diviziei europene Mitsubishi, Bernard Loire, a confirmat faptul că noul model va fi lansat în a doua jumătate a anului 2020 și că va fi construit pe o platformă comună cu Alianța Renault-Nissan. Cel mai probabil, noul Outlander va prelua designul conceptului Engelberg, pe care marca japoneză l-a prezentat în martie 2019 la Salonul Auto de la Geneva.

Despre celălalt crossover nu există multe informații, însă este interesant de văzut unde va fi încadrat într-o gamă Mitsubishi care sub Outlander conține deja două modele: Eclipse Cross și ASX.

O altă informație interesantă legată de viitorul gamei Mitsubishi este cea legată de motorizările diesel, care în 2020 vor fi eliminate complet din linia de autoturisme ale brandului japonez, urmând ca această tehnologie să rămână în vânzare doar pe pick-up-ul L200.

Conform lui Bernard Loire, doar 5% din vânzările lui Eclipse Cross sunt reprezentate de versiuni diesel, iar Eclipse Cross adună doar 20% din vânzările totale Mitsubishi la nivel european. Cum acest SUV este singurul model din gama de turisme care oferă încă o motorizare diesel, decizia Mitsubishi vine oarecum logic: "Am decis ca în viitor să ne concentrăm în viitor doar pe motorizările pe benzină și pe cele electrificate", spune Loire.

via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru