Mitsubishi ar putea cumpăra 10% dintre acțiunile Renault: decizia finală ar putea fi luată în luna mai

de Daniel Popescu, Foto: Mitsubishi
Vineri, 27.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi ar putea achiziționa 10% dintre acțiunile Renault ca parte a unui amplu plan de repoziționare a Alianței formate de Renault, Nissan și Mitsubishi. O decizie finală este așteptată în luna mai.

Alianța formată din Renault, Nissan și Mitsubishi analizează în prezent o serie de modificări radicale în structura organizațională, pe măsură ce constructorii au finalizat conducerile după indepartea lui Carlos Ghosn.

Publicația franceză Les Echos susține în această săptămână că una dintre opțiunile luate în calcul este ca Mitsubishi să-și sporească influența în cadrul Alianței și să cumpere 10% dintre acțiunile Renault.

În prezent, cel mai mare acționar al celor de la Mitsubishi este Nissan, care a cumpărat 34% dintre acțiuni în 2016 în urma unui amplu scandal legat de trucarea testelor de consum. De asemenea, Nissan deține și 15% dintre acțiunile Renault, în timp ce Renault are o cotă de 43% dintre acțiunile Nissan.

Pe lângă structura noului acționariat, cei trei constructori iau în calcul și alte măsuri de reorganizare a activității, iar sursa citată susține că pe lista de opțiuni se numără și programe pentru reducerea costurilor sau închiderea unor uzine ale Alianței.

Pentru moment nu a fost însă luată o decizie finală.

Alianța ar trebui să anunțe noi măsuri de reorganizare în luna mai, iar până atunci este foarte posibil ca o serie de decizii să fie influențate și de evoluția pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru