Ministerul Mediului anunță extinderea infrastructurii de încărcare a mașinilor electrice: un total de 14 stații la Reșița, Giurgiu și Satu Mare

de Paul Cosma
Vineri, 15.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un număr de 14 noi staţii de încărcare pentru mașini electrice vor fi instalate în curând în Reşiţa, Giurgiu şi Satu Mare, acestea fiind finanţate din Fondul pentru Mediu. Ministerul Mediului a anunțat că municipiile reședință de județ mai pot depune cereri de finanțare în cadrul acestui program până în 13 decembrie.

Potrivit Ministerului Mediului, Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat o nouă listă cu dosarele acceptate în cadrul programului privind instalarea staţiilor de încărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.

Astfel, Primăria Reșița va beneficia de circa 936.000 de lei pentru instalarea a 5 stații cu 10 puncte de încărcare rapidă. Primăria Giurgiu va primi 760.000 de lei pentru 4 stații cu 8 puncte de încărcare rapidă, în timp ce la Satu Mare vor fi montate 5 stații cu 10 puncte de încărcare la un cost de 950.000 de lei.

“Mă bucur că putem deja începe dezvoltarea reţelei naţionale de alimentare a maşinilor electrice. Eco-mobilitatea este o prioritate a mandatului meu de ministru. Avem o problemă reală cu calitatea aerului în marile aglomerări urbane, iar traficul rutier este unul dintre principalele surse de poluare a aerului. Prin stimularea electro-mobilităţii, vom putea să scoatem poluarea din oraşe şi să ne bucurăm toţi de un mediu mai curat”, a declarat noul ministru al Mediului, Costel Alexe.

Potrivit Ministerului Mediului, unităţile administrativ-teritoriale care sunt reşedinţă de judeţ şi care încă nu au reuşit să depună un dosar de finanţare mai pot face acest lucru până în 13 decembrie.

Via News.ro

Comentarii (6)

  • 14 statii per tara... ar trebui 14 per cartier, in fiecare luna...
    8 2
  • ACE - Craiova
    Alo, Primaria Craiova, SE AUDE ?!

    Sau sunteti in campanie electorala ?!
    11 2
  • someone
    de apreciat ca ati ales orase mari , in care circula majoritatea masinilor electrice din tara
    6 5
  • Bristol
    Bristol becomes the first city in the UK to take the bold step of introducing a diesel ban for private cars in the city centre and harbourside area which would operate daily from 7am to 3pm. There would also be a wider Clean Air Zone (CAZ) where non-compliant commercial vehicles( that meet Euro 6 (diesel) or Euro 4 (petrol) ) such as buses, taxis, HGVs and LGVs would be charged. A car scrappage scheme would also be launched.
    The deadline for the implementation of the plans is March 2021.
    5 1
  • Who the fuck wants to travel thru the middle of Bristol with the car? And harborside?!? You must be a pimp or something.
    2 7
  • Si tanti FiRea instaleaza ...cashti ptr urechi... wireless 4 Johaness, prieceless ptr congress.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru