Mini pregătește două modele noi: britanicii au în plan un SUV electric și unul de clasă medie

de Cornel Șocariciu
Luni, 15.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini va lansa două SUV-uri noi în următorii ani. Britanicii vor dezvolta un model electric în colaborare cu Great Wall și un SUV de dimensiuni apropiate de cele ale actualului BMW X3.

MINI Countryman (foto) este singurul SUV din gama constructorului britanic, însă în perioada următoare, portofoliul ar urma să crească. Conform unor rapoarte recente, Mini pregătește două SUV-uri noi.

Unul dintre acestea va fi complet electric și va fi dezvoltat în colaborare cu Great Wall, ca parte a acordului semnat de Grupul BMW cu constructorul chinez. Viitorul SUV va avea dimensiuni apropiate de cele ale actualului BMW X1 și va utiliza o platformă nouă. În plus, SUV-ul ar urma să mizeze pe o generație nouă de acumulatori, fără cobalt. Conform acelorași surse, bateriile vor fi dezvoltate de SVolt, companie care a făcut parte din portofoliul Great Wall Motors până în 2018.

Mai mult decât atât, există voci care spun că viitoarea platformă pregătită de Mini și Great Wall ar putea fi utilizată de Grupul BMW pentru dezvoltarea unui înlocuitor al actualului BMW i3.

Viitorul SUV electric va fi unul global și va fi produs la uzina din Zhangjiagang, China.

Fabrica ar urma să fie inaugurată în 2022 și va avea aproximativ 3.000 de angajați. Inițial, capacitatea de producție va fi de 160.000 de unități pe an.

Cel de-al doilea SUV pregătit de constructorul britanic va fi unul echipat cu motoare cu ardere internă și va avea dimensiuni apropiate de cele ale actualului BMW X3. Conform surselor, noul SUV ar urma să readucă în gamă denumirea Traveller și va fi lansat în 2024.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • Interesant cum Mini devine tot mai MAXI (cât un X3? -- OMG...), dar și ceva mai... chinezesc (aștept replicile stimabilului dan_grc. când va veni rândul la mod mai direct și lui BMW. după Volvo by Geely :-))

    În rest, ultima poziție a mărcii în statistica fiabilității JDPower2019 (pt Germania) nu mă surprinde, dar nici nu afectează se pare succesul vânzărilor.
    Și reciproca e valabilă (cu hulitul Mitsubishi lider în același clasament), așa că totul e în regulă cu lumea de azi, cea auto inclusă.
    10 0
  • Pai ce sa zic, Mini by Great Wall, un eventual succesor pentru i3, la fel, adica nasol. Sper sa nu se bage in astfel de combinatii pe viitor cu seriile 3,5,7, altfel eu nu ma mai bag nici la mana a doua :).

    Oricum, chinezii sunt eficienti si fermi pe pozitie, adica vreti sa construiti fabrici la noi ? Atunci incheiati parteneriate cu producatorii locali, transferati si ceva tehnologii, merge treaba.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru