Mercedes lucrează la o versiune cabrio pentru S-Klasse

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 26.06.2012
Mercedes este aşteptat pe piaţă cu o nouă generaţie S-Klasse abia anul viitor. După lansarea noului model, germanii plănuiesc să lanseze şi o variantă decapotabilă, aflată deja în stadiu avansat de dezvoltare.

Noua generaţie Mercedes S-Klasse, aflată deja într-un proces final de testare, va oferi publicului o variantă de caroserie nouă. S-a vorbit mult despre ea, însă acum vin şi informaţii din interiorul companiei din Stuttgart, citate de jurnaliştii publicaţiei CarAdvice.

Este vorba despre varianta decapotabilă a lui S-Klasse, inspirată de conceptul Ocean Drive, expus în premieră mondială la Salonul Auto de la Detroit în urmă cu cinci ani, mai exact în 2007. Deşi liniile generale vor fi inspirate de limuzina prototip, versiunea de serie va adopta o caroserie cu doar două uşi.

Naşterea sa este programată la aproximativ un an după ce vom face cunoştinţă cu noua generaţie S-Klasse. În condiţiile în care lansarea acestuia este programată pentru mijlocul anului viitor, este foarte probabil să vedem un S-Klasse Cabrio abia în 2014.

Modelul cu acoperiş rabatabil va beneficia de toate dotările tehnologice ale fratelui său cu patru uşi şi acoperiş fix, printre care şi sistemul Magic Body Control.

Acesta foloseşte o serie de senzori şi camere pentru a scana drumul şi pentru a ajusta suspensia la orice tip de suprafaţă.

Gama de motorizări va fi preluată şi ea în întregime, de la dieselul entry-level până la cea mai puternică versiune a motorului V12. 

via l caradisiac

Comentarii (2)

  • Alex Radoi
    Adica, din ce inteleg, va fi vorba despre un CL Cabrio (daca este un S-Klasse cu 2 usi).
    0 3
  • In revista pe care am cumparat-o acum 1-2ani, masina se numea MERCEDES OCEAN DRIVE (conceptul) si era precizat si motorul.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru