Mercedes Clasa A L Sedan: versiunea cu ampatament mărit pentru China anticipează lansarea sedanului pentru Europa în 2018

de Daniel Popescu
Marti, 24.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a prezentat în China Clasa A L Sedan, modelul care anticipează lansarea versiunii sedan a noii generații Clasa A pentru Europa în a doua jumătate a acestui an.

Noua generație Mercedes Clasa A a fost dezvăluită publicului la începutul lunii februarie în versiune hatchback, iar din aprilie poate fi comandată inclusiv pe piața din România.

Constructorul german a completat acum gama cu versiunea sedan dedicată pieței din China, iar aceasta beneficiază de ampatament mărit. Sedanul pentru China are un ampatament cu 60 de milimetri mai mare decât hatckback-ul (2789 mm în loc de 2729 mm), iar principalul beneficiu este spațiul mai mare pentru genunchi în cazul pasagerilor din spate.

Lungimea a crescut de la 4.419 la 4.609 mm, iar înălțimea de la 1.440 mm la 1.460 mm, în timp ce lățimea a rămas aceeași: 1.796 mm. Volumul portbagajului a crescut și el de la 370 la 420 de litri.

Versiunea sedan cu ampatament mărit păstrează toate elementele de design și dotările tehnice ale hatchback-ului. Sub capotă este disponibil un motor pe benzină de 1.33 litri de 136 CP și 163 CP, iar ulterior va apărea în gama și un propulsor de 2.0 litri și 190 CP.

Cea mai importantă noutate pentru noi este însă confirmarea din partea Mercedes că "o versiune sedan potrivită pentru nevoile clienților din afara Europei se va lansa probabil în a doua jumătate a anului", cu referire la faptul că aceasta va fi privată de ampatamentul mărit.

Via Mercedes

Comentarii (1)

  • Dupa mine asta e adevarata clasa...C de altadata :D si zic ca ar merge si un break.
    16 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru