Mercedes-Benz va lansa în 2022 noul model Clasa T: utilitară de persoane pentru oraș derivată din Renault Kangoo

de Daniel Popescu, Foto: Mercedes-Benz
Marti, 28.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a anunțat că va lansa în 2022 noul model Clasa T, o utilitară de persoane pentru oraș dezvoltată în cadrul parteneriatului cu Renault-Nissan. Modelul va avea versiune electrică și va fi derivat din Renault Kangoo.

În vara anului trecut, Mercedes-Benz a dezvăluit că utilitara de persoane Citan va primi un succesor cu o nouă identitate care va avea și o versiune electrică.

La aproape un an distanță, constructorul german a decis să ofere o serie de informații suplimentare pe acest subiect. Astfel, Citan va face parte în continuare din gama Mercedes-Benz și se va adresa segmentului comercial, însă va fi acompaniat din 2022 de noul model Clasa T.

Mercedes-Benz Clasa T va fi de asemenea o utilitară de persoane, însă se va adresa utilizatorilor individuali, în special familiilor. Germanii pun accent pe spațiul generos pe care îl vor avea pasagerii, iar singurul detaliu de natură tehnică este cț noul Clasa T va avea și o versiune electrică, pe lângă variante cu motoare cu combustie internă.

La fel ca Citan, Clasa T va fi dezvoltat în parteneriat cu Alianța Renault-Nissan. Astfel, cel mai probabil, Clasa T va fi un model deriviat din viitoarea generație Renault Kangoo, care este așteptată pe piațț în cursul anului 2021.

Noua generație Kangoo va fi dezvoltată pe o platformă nouă și va fi produsă atât în versiune cu motoare termice, cât și în varianta electrică, la uzina Maubeuge din nordul Franței.

De altfel, versiunea electrică a utilitarei Kangoo a fost prefațată de conceptul Kangoo ZE din 2019, care oferă și o serie de indicii cu privire la noutățile de design ale modelului.

Presa internațională susține că noul Kangoo va primi și o versiune low-cost Kangoo Express, care va înlocui pe unele piețe europene actualul Dacia Dokker.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (5)

  • Mai bine zis ...Noul Citan
    4 2
  • Cand am citit stirea azi dimineata pe site-ul Daimler, am fost entuziasmat...chiar as fi interesat de un model de familie de la Mercedes, dar cu caracter utilitar.
    Dar interesul mi-a trecut repede cand la finalul newsletter-ului se specifica ca este de fapt un model creat in colaborare cu Renault-Nissan-Mitsubishi.
    Vor da chix asa cum au dat cu Citan si cu X-Class :(
    Inteleg ratiunile financiare pentru care adopta aceste dezvoltari in colaborare cu Renault, dar atunci sa nu se mai numeasca premium si sa nu mai ceara preturile exorbitante pentru modele care nu reprezinta caracterul Mercedes-Benz.
    6 2
  • Antifa
    Încă un Renault (al câtelea?) vândut scump sub siglă germănoasă.

    ...Și încă un motiv să râd de cei care se închină la mașinile nemțești și le disprețuiesc pe cele franțuzești.
    7 3
  • Care sunt modelele nemtesti din acest articol ?

    Nu se inchina nimeni, dar sunt clase unde francezii nu sunt prezenti, daca vrea cineva un model de clasa mare, ia spune tu mai Antifa, ce model alege de la Renault ? Iar la mana a doua, ce sa aleaga, Vel Satis din 2002 ?

    Nu inteleg Mercedes cu aceste combinatii, mai ales c-au dat chix cu model X, clientii nu platesc sigla de Mercedes pe un Renault, nu mai merge.
    5 3
  • Antifa
    @dan_grc
    Te-ai simțit viza, nu-i așa? Râd de tine! Hi, hi, hi!
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru